Nespresso Kazaar, krachtigste ooit

Nespresso komt half september weer met een nieuwe ‘limited edition’ koffie genaamd Kazaar. Tot op heden liep de schaal van intensiteitniveaus tot tien. Maar Kazaar bleek na het roosteren zo intens en krachtig dat Nespresso zijn intensiteitschaal moest vergroten naar twaalf.

‘Kazaar is een complexe blend van twee verschillende robusta’s en één arabica, die door de vakkundige behandeling onverwachte aroma’s prijsgeeft’, zegt Alexis Rodriguez van Nespresso. ‘De Conillon-robusta van Brazilië, die nog nooit gebruikt werd voor een espressoblend, werd behandeld als een arabica waardoor extreme kracht en zuiverheid vrijkwamen. De tweede robusta, afkomstig uit Guatemala, wordt pas sinds kort gecultiveerd en geeft een zachte textuur. De Cerrado-arabicaboon van Brazilië bezorgt de blend een verfijnde en ronde smaak.’

Showing 7 comments

 1. ” De Conillon-robusta van Brazilië, die nog nooit gebruikt werd voor een ”
  espressoblend,”
  Dat heeft waarschijnlijk een reden….

  En koffie wordt gebrand. Niet geroosterd. In amerika wordt koffie inderdaad geroasted. Maar hier niet.

  Dit alles naast het feit dat ik mijn koffie zo krachtig kan maken als ik maar wil door fijn te malen en meer koffie in dat zeefje te hakken. Een 5 minuten durende ristretto. Een sterkte van toch zeker 50 op de nietszeggende nespresso schaal. Heb ik geen speciale behandeling voor nodig. Komt ook geen deskundigheid aan te pas.

 2. Beste Bluecold:
  Jij hoort echt niet tot de doelgroep van Nespresso. Jij doet je eigen koffieding.
  Prima toch? Maar denk je wel om je cholosterol? (50!)

 3. Je hebt er zo te zien erruugg veel verstand van…. (niet dus!!!) De koffie word niet hier geroosterd maar in zwitserland, trouwens je weet het allemaal beter dus waarom nog meer energie verspillen…….

 4. Waarom dat gekissebis, ik ben fan van sterke koffie en de Indriya vind ik al zalig dus nu ik toch koffie moest bestellen maar gelijk 5 buisjes van de Kazaar genomen, ik verheug me nu al

 5. @Elisa: Hij bedoelt dat “geroosterd” niet het juiste woord is, en dat men in Amerika “roasted” zegt i.p.v. “gebrand”. Goed lezen is ook een kunst!

 6. Ik moet zeggen dat ik erg fan ben van sterke koffie, maar deze Kazaar vind ik niet te pruimen. Smaak is subjectief, maar ik proef alleen maar verbrande koffieboon, geen vleugje dit, vleugje dat, gewoon koolstof. Wat mij betreft vergelijkbaar met een whiskey van 80% die normaal ~42% hoort te zijn, natuurlijk erg krachtig, maar van de turf, mout, water en houten vaten smaak blijft gewoon te weinig over om het lekker te maken.

 7. Kazaar is back, de prijs is wel 5 cent duurder per capsule

Comments are closed.