Lizzy Vosselman ‘Best barista in Town’ 2011

Lizzy Vosselman, van Brasserie Martins, is afgelopen maandag in Apeldoorn verkozen tot ‘Best barista in Town’ 2011. Aan de ‘Koffie Masters’ in Stadscafé van Kinsbergen deden elf deelnemers aan mee.

“Een goede koffie maken is een kwestie van doen, heel veel oefenen. Soms maak ik meer dan tweehonderd koffies op een dag, dan leer je het vanzelf. Al vanaf mijn veertiende ben ik met koffiemaken bezig,” zegt Vosselman. “Het geheim van een goede koffie zijn niet de bonen. Het gaat om het gevoel van de maker met de machine en met de verhoudingen,” benadrukt barista Lizzy. “Ook zonder machine is het mogelijk lekkere koffie te maken.”

De prijs voor de beste ‘koffie signature’ ging naar Loes Landman van Het Nieuws van Apeldoorn. Ze presenteerde de jury een Peperkoekkoffie (koffie met Cookie Chocolate likeur en slagroom met peperkoek).

Als het aan medeorganisator Henk-Jan Pasman ligt komt er volgend jaar weerk een ‘Koffie Masters’. Zo is er ook al belangstelling voor uit Zwolle, Deventer en Eindhoven voor ‘Koffie Masters’.

bron: destentor.nl