Lavazza kalender 2010

Het historische Palazzo Madama in Turijn was het toneel voor de presentatie van de Lavazza kalender 2010. De foto’s van de altijd verrassende en optimistische kalender werden gemaakt door de Britse fotograaf Miles Aldridge. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Erwin Olaf, Annie Leibovitz, David LaChapelle en Helmut Newton.

lavazzakalender

De zeven foto’s van zijn hand sieren de twaalf maanden van de kalender. “perfecte en originele synthese tussen designerfotografie en muziek”. Voor de achttiende uitgave van de Lavazza-kalender poseerde zes van ’s werelds beroemdste modellen: Bianca Balti, Georgia Frost, Lydia Hearst, Daisy Lowe, Alexandra Tomlinson en Alek Alexeyeva.

lavazzakalender2

lavazzakalender3

Maar voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Lavazza-kalender wordt de show gestolen door Italiaanse muziek: een internationale ambassadeur voor het talent, het optimisme en de levensstijl van het land. Va’ Pensiero, Guarda Che Luna, ‘O Sole Mio, Con Te Partirò, Baciami Piccina en Nessun Dorma: zes tijdloze liedjes die wereldwijd bekend zijn en die nu in de zogenaamde ‘Futuretrò’-stijl van Aldrid zijn geweergegeven.

lavazzakalender4

lavazzakalender5

“Voor mij ging dit project deels over Fellini”, zei Miles Aldridge op de set van de Lavazza-kalender. “Ik zag levensechte verhalen achter de muziek, de melodieën, de Italiaanse aria’s: verhalen van tegenspoed die te boven wordt gekomen, bitterzoete liefdesverhalen. Ik werd herinnerd aan figuren en verhalen uit films zoals La Strada en La Dolce Vita”. Tenslotte geven we nog mee dat Antony (van Antony and The Johnsons) exclusief voor de Lavazza-kalender 2010 de klassieker Nessun Dorma vertolkte in het Italiaans. Je vindt de cd bij de kalender.

lavazzakalender6

lavazzakalender7

De kalender is inmiddels uitgegroeid tot een absoluut collectors-item en is wereldwijd gelimiteerd op 40.000 exemplaren.

Meer info op: lavazza2010.com

Showing 2 comments

  1. Gaaf hoor! Wel heftige kleuren, moet in de kamer passen 🙂

  2. hallo ik ben op zoek naar oude lavazza calenders, wie kan mij helpen leovant@planet.nl

Comments are closed.