Laura Jansen maakt ‘Het Perfecte Kopje Koffie’

Laura Jansen uit Amsterdam maakt volgens Kaldi Koffie & Thee ‘Het Perfecte Kopje Koffie’. In de finale, tijdens het jubileumfeest maandagavond in het Hoftheater in Raalte van Kaldi, wist ze de jury te overtuigen van haar perfecte kop koffie: een cappuccino met een dubbele rosetta. De prijs mag er zijn: Laura is de trotse nieuwe eigenaar van een ECM Manufacture Classika.

Onder het toeziend oog van een kleine tweehonderd gasten voelden de vier finalisten, klanten van Kaldi, de druk. Laura was zenuwachtig, maar liet dat nauwelijks merken. Als een echte barista bereidde ze zich optimaal voor en vertelde stap voor stap hoe haar cappuccino tot stand kwam. Toen de jury, bestaande uit Bob Houkes (Kaldi Gouda), Gabor Ligtlee (Kaldi Den Haag) en hoofdjurylid Danny van Geloven (Kaldi Weert), Laura aanwees als winnaar kon ze maar een ding zeggen: “Super!” Met een grote glimlach op haar gezicht keek ze naar haar nieuwste aanwinst.

Ouderwets
De jury had het niet makkelijk. “Je merkt dat het moeilijk is om een lekkere kop koffie te presenteren, helemaal onder druk”, aldus de jury die onder meer lette op techniek, extractie, smaak en presentatie. Op de vierde plek eindigde Eric Philippa uit Delft. Hij bereidde zijn ‘Candy Mountain’ wel heel bijzonder. Op de ouderwetse manier (zoals op de camping), met een brander, verhitte hij de koffie en melk, een wijze die voor heel wat geroezemoes onder het publiek zorgde. Enkele marshmallows completeerden de koffie van de student, goed voor de vierde plaats.

Op de derde plaats eindigde Pascal Pansier uit Spijkenisse. Zijn ‘Sweetheart’, een cappuccino met een hartje in het schuim, kreeg veel lof van de jury. Runner up werd Sander van der Wel, die als eerste mocht beginnen. Zijn ‘perfecte cappuccino’ met een stroopwafel en geserveerd met een glaasje stroopwafellikeur, behaalde een prima tweede plek.

Kaldi kreeg tal van inzendingen via www.hetperfectekopjekoffie.nl. In het kader van het 10-jarig jubileum werd de consument gevraagd hun perfecte kopje koffie in te zenden. Uit de vele inzendingen werden vier finalisten uitgekozen, dat uiteindelijk resulteerde in de ‘Grande finale’.