Latte macchiato- of cappuccino drinkers hebben drukker sociaal leven.

Mensen die regelmatig een latte macchiato of cappuccino drinken, genieten meer van hun koffie momenten en hebben een drukker sociaal leven dan mensen die zwarte koffie drinken. Dit blijkt uit onderzoek dat door TNS NIPO is uitgevoerd onder bijna 700 koffiedrinkers. Het onderzoek werd in opdracht van Friesche Vlag.

Gezellig, genieten en ontspannen

86 procent van de Nederlanders drinkt wel eens koffie, daarvan doet 90 procent dit zelfs dagelijks. Het gemiddelde van de dagelijkse koffiedrinker ligt op vier kopjes koffie per dag. Koffiedrinken heeft een sterke sociale functie. Koffie staat volgens de koffiedrinkers uit het onderzoek voor ’genieten’, ’gezellig’ en ’ontspannen’.

Sociaal

Latte macchiato en cappuccino drinkers schijnen zich tijdens het drinken ervan gelukkiger en specialer te voelen. Een kwart van deze koffiedrinkers doet dit samen met vrienden. Ook onderhouden zij het meeste contact met vrienden en bekenden. Zij spreken het vaakst af met vrienden en vriendinnen en zijn daarnaast het meest actief op social media. Liefhebbers van zwarte koffie drinken het veelal alleen.

Wees eerlijk, hoeveel kun je nu bespreken als je een espresso aan de bar drink?