La Mano Maestra wint AD koffietest

De AD koffietest is weer geweest en de winnaar is La Mano Maestra uit Den Haag. Gevolgd door Crusio uit Bergen op Zoom en Bagels & Beans uit Den Bosch. Brasserie Top eveneens uit Den Bosch kreeg van de jury de laagste score.

Na een afwezigheid van een paar jaar is de krant weer terug met de jaarlijkse test. Dit jaar lijkt er geen einde aan koffietests te komen. Misset, Venuez en Esquire hielden al een test en binnenkort komt de ANWB er eentje over “Koffie langs de snelweg”.

Gemiddeld drinkt een Nederlander 3.3 koppen koffie per dag. Je kunt zeggen dat we graag koffie drinken en genieten. Thuis zullen we allemaal de lekkerste koffie zetten, maar doet de Nederlandse horeca dat ook? Van de 102 bedrijven die tussen 10 en 27 september bezocht werden kregen er dit jaar 62 een voldoende, waarvan 12 een 9 of hoger. 40 verkooppunten kregen voor hun koffie, espresso en cappuccino een onvoldoende. Naast AD-verslaggever Paul Hovius waren er drie proevers van het Centrum voor Smaakonderzoek. Per bedrijf bestelden ze twee koffie, twee espresso’s en twee cappuccino’s.

De volledige uitslag is HIER te lezen.