Starbucks schapt 600 banen

De verkopen in de VS van koffiegigant Starbucks lijden onder de dreigende recessie. Als reactie worden 600 banen geschrapt, waarvan het grootste deel op het hoofdkwartier van het bedrijf in Seattle. Ca.   220 medewerkers worden ontslagen en 380 vacatures worden niet ingevuld. Starbucks heeft wereldwijd 170.000 medewerkers.

_41210482_starbucks203ok.jpg

 De verkopen vallen tegen door de slechtere economische omstandigheden, maar Starbucks heeft ook last van de hogere melkprijzen. Onder de onslagen zijn overigens geen verkoopmedewerkers. CEO Howard Schultz bracht het nieuws over de ontslagen via een e-mail aan het personeel:

“We moeten de uitdaging oppakken om zowel strategisch als oplettend te zijn ten opzichte van de veranderingen in onze business.” zegt Schultz. “Helaas zijn we niet zodanig georganiseerd om een “laser focus” op de klant te kunnen hebben.”

Vorige maand kondigde Starbucks al aan om minder winkels te openen in de VS. De keten wil daar dit jaar 1175 verkooppunten openen, ongeveer 425 minder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Showing 1 comment

  1. Er is al een Starbucks in Nederland, achter de douane op Schiphol. Ik kan niet wachten om de Macdonalds van de koffie af te kraken als ze aan deze kant van de paspoort controle zitten.

    Nee, ik zet mijn perfecte espresso sodade liever zelf…

Comments are closed.