Sara Lee (Douwe Egberts) komt met Nespresso concurrent

Sara Lee, het bedrijf achter Douwe Egberts koffie, komt met een koffiecapsule die in de Nespresso apparaten past. De capsules worden goedkoper en breder verkrijgbaar dan die van Nespresso zelf. Sara Lee maakte dinsdag bekend dat de nieuwe espressocapsule op woensdag 7 april in Franse supermarkten komt te liggen. De koffie, die wordt verkocht onder de naam L’Or Espresso, zal worden aangeboden in vier verschillende smaken.

De capsules worden per tien stuks verkocht, en de aanbevolen prijs komt te liggen op 2,99 euro. Daarmee is het systeem goedkoper dan dat van concurrent Nespresso waar de prijs van de capsules op 3,30 euro voor 10 cupjes ligt

Franse supermarkten
Ook worden de Sara Lee capsules breder verkrijgbaar, de koffie zal te koop zijn in alle grote supermarkten. Een van de marketingtrucs van Nespresso is juist de exclusiviteit, de cups zijn alleen te koop bij de Nespresso-boetieks en via internet.

Voorlopig worden L’Or capsules alleen in Frankrijk op de markt gebracht, wanneer Nederland op het programma staat kon de woordvoerder niet zeggen: “We geloven dat dit product over de hele wereld uitgebracht kan worden, maar er is nog geen tijdspad voor internationale uitrol. Eerst moet het in Frankrijk een succes worden.”

Nu is de koffie nog verkrijgbaar in vier smaken, op den duur zullen er meer variaties in de winkel komen te liggen.

Patenten
Op de Nespresso capsules zitten veel patenten om de producten te beschermen tegen namaak. Toch is Sara Lee niet bang voor rechtszaken: “Onze capsules zijn anders in vorm, formaat, materiaal, eigenlijk in alles. Wij hebben er vertrouwen in dat we geen patenten schenden”, aldus de woordvoerder.

In de Franse supermarkten komt in mei nog een concurrent van Nespresso te liggen. Voormalig Nespresso-medewerker Jean Paul Gaillard brengt dan de capsules van zijn merk Ethical Coffee Company op de markt.

bron: z24.nl

Showing 19 comments

 1. LaVazza, illy, Italcaps, Lui, Nespresso en Dolce gusto. Nu ook Sara lee. Iedereen maakt capsules, maar daar moeten we nou juist vanaf. Milieuvervuilend, grondstofverslindend, logistiek rampzalig, kapitaalvernietigend. Van de 35 ct. verdwijnt 30 ct. in van alles en nog wat, en houden we 5 ct over voor de koffie. Na afloop houden we een moeilijk te hergebruiken mengsel van organisch vuil, plastic- en metaalfolie over. Goede filter- of espressokoffie is minstens zo lekker.

 2. Hubo, je hebt gelijk als je zegt dat Nespresso milieuvervuilend is. Je hebt ook gelijk als je stelt dat het eigenlijk veel te duur is… maar het is zo gemakkelijk en heerlijk. Ben een verwoed espressodrinker en met geen enkel ander systeem dan ik zo variëren in GOEDE espresso. Er is niks mis met goede filterkoffie (alles is beter dan die smerige Senseo…), maar ik kan niet anders dan bevestigen dat Nespresso één van de beste espresso is die ik ooit gedronken heb. Dan maar even jammer voor het milieu…

 3. …en dan vergeet ik nog helemaal mijn reactie op de actie van Sara Lee… Ik zal het beslist gaan proberen, maar heb wel mijn twijfels… Het prijsverschil is te klein om in te leveren op kwaliteit, dus ik ben terughoudend…

 4. Rutger, als je nog nooit een goede espresso hebt gedronken, en dat heb je niet anders zou je niet tevreden zijn met nespresso, ga dan niet beweren dat je een verwoed espressodrinker bent want dat ben je niet. Vooral niet hier gaan hypen.
  Het is http://www.thuisBARISTA.nl Niet http://www.thuisKNOPJESDUWER.nl

 5. De koffie van DE is de allersmerigste die je maar kunt bedenken. In bijna elk bedrijf krijg je ondrinkbare automatenkoffie en niet te vergeten in het concertgebouw in Amsterdam. Wie haalt dat in zijn hoofd?
  Senseo is ook van DE en ook dat smaakt naar niks. Ik wil maar zeggen: slechter kan het niet worden bij DE.

 6. ik heb die douwe egbert nespresso capsules in frankrijk gekocht, het prijsverschil is marginaal maar de smaak niet; echt niet lekker. ja smaken verschillen maar ik ga verder met nespresso.

 7. @Bluecold:
  Op zo’n verschrikkelijk arrogante reactie zit echt niemand te wachten. Alles wat met eten en drinken te maken heeft, gaat bovenal om SMAAK. En hoewel jouw smaak overduidelijk de enige juiste en goede is, zijn er ook mensen die daar anders over denken. Nespresso is gewoon gemakkelijk in het gebruik en een prima alternatief voor mensen die geen zin hebben in het gedoe van een handmatige machine.
  Dus ga vooral lekker je zelf gezette espresso leuten, maar hou verder vooral je mond en laat mensen in hun waarde.
  Bvd.

 8. @bluecold

  Ga eens snel ergens anders vervelen kulletje. Nespresso is goed te zuipen maar inderdaad te prijzig voor de massa. Ga maar lekker aan die senseo van je lurken, drink smakelijk en tabee.

 9. @dijke
  Nee.

  Daarnaast lurk ik niet aan Senseo. Dat zou wat vreemd zijn aangezien ik een La Peppina, Faema MC en een vriezer vol verse koffiebonen heb.

 10. @bluecold…… in de diepvries? dacht dat iemand die zoals jij reageerd zijn eigen bonen kweekt……

 11. @ELteA
  Een kleine denkstap zou je weerhouden hebben van het maken van jouw reactie.
  Zelfs als ik ergens zou wonen waar bonen groeien, dan zou ik het gebrek aan afwisseling snel zat worden.
  Ik zal het je niet al te erg aanrekenen. Gezien jouw zinsbouw en spelling heb je grotere problemen.

  PS.
  Waarom komt nespresso volk wel op de blog.thuisbarista.nl reacties uit het struikgewas gekropen, maar zie je ze nooit op het forum?

 12. Ik heb vandaag alle versies van de DE koffie gekocht op de cafeïnevrije na, en ik moet tot mijn spijt zeggen dat het helaas niet zijn geld waard is. Slappe koffie met geen enkele uitstraling in de smaak!

  Deze koffie is totaal zijn geld niet waard. Ik vind de prijs van de Nespresso behoorlijk aan de hoge kant maar als je deze bocht van DE hebt gedronken vindt je het ineens niet meer zo erg om zoveel voor een echt lekkere koffie te betalen.

 13. Gisteren zag ik ze in AH staan. L’Or…..! Aantrekkelijke edoch wat standaard verpakking. Er is in ieder geval aandacht aan besteed. Zowel de Splendente en Forza gekocht. Uiteraard gelijk thuis proberen, maar wat een geweldige deseptie. Wat een slecht alternatief voor Nespresso. Mischien komt het dat ik gewoonlijk de wat sterkere Indriya van Nespresso drink. De DE varianten hebben crema maar weinig tot geen mooie geur en hebben werkelijk zo’n slappe smaak. Het is in smaak een beetje te vergelijken met Senseo. Net zo slecht. De Product Managers van DE zouden hun huiswerk beter moeten doen. Ja, het product onderscheid zich maar niet in positieve zin. Nee, voor 30 euro cent verschil en zelfs als ze dit verschil nog groter zouden maken zou ik dit product niet willen kopen.

 14. Nou zeg we hebben een doosje gekocht tijdens ons bezoek in Eindhoven dit weekend. Wij vinden het niet te drinken. Hoe kunnen ze er op schrijven “te gebruiken in Nespresso koffiemachine”. What an insult voor mijn Nespresso apparaat. Nespresso coffee is unique.

 15. Bedankt.
  De 1e keer duurde het even voordat de koffie er door kwam (ik heb de sterkste genomen en die is op zich goed te drinken). Even snel uit het schap bij Appie, wel even fronsen over de overvloedige verpakking (hallo, we leven in 2012). En toch, de echte koffiejunk zet zich dara wel over heen.

  Maar… de 2e keer pruttelt het apparaat, 3 drupjes, that’s it. Nu is mijn Nespresso-apparaat verpoerd.
  Kut met peren! Geen garantie (geen oorsponkelijke pads).

  NOOIT MEER DOEN!

Comments are closed.