Bakkie Heineken heet "Bazar Coffee and Tea"

De geruchten waren luid en duidelijk, maar het is nu officiëel. Heineken komt met een eigen koffiemerk, Bazar. Hiermee probeert de biermagnaat de teruglopende omzet in de krimpende biermarkt op te vangen.

bazzar_logo

De horeca krijgt deze week een presentatie van Bazar en het is te verwachten dat veel van de “Heineken-tenten” over zullen gaan op dit merk. Heineken wil namelijk totaalleverancier voor de horeca worden (Heineken heeft al Vrumona voor frisdrank en levert ook gedistilleerd en wijn). Ariane van der Linden, general manager Bazar Coffee & Tea Company, meld dat er twee jaar gewerkt is aan het nieuwe merk. De styling is, zoals het Heineken betaamd, goed verzorgd.

De bonen worden gebrand door ICS in Dordrecht brandt de bonen voor ons, maar de melanges zijn door Bazar zelf samengesteld: Mild, Medium en Dark Roasted. De melanges zijn allen 100 procent Arabica en worden verkocht voor ca. 14 euro per kilo. Naast de koffie heeft Bazar elf verschillende theesoorten.

Heineken staat er om bekend dat zij goede trainingen verzorgen voor horeca ondernemers, hopelijk zet Bazar deze trend voort.

Website: Bazar Coffee and Tea

Bron: Missethoreca

Showing 2 comments

  1. Wij zien absoluut kansen voor Heineken. Los van de gevestigde horeca is de aanwezigheid van koffie op evenementen iets waar steeds meer vraag naar is. D E laat hier kansen liggen en andere koffiemerken vullen dit gat niet op. Heineken, bekend met evenementen en de logistieke organisatie hiervan kan met relatief kleine inspanningen dit nieuwe koffiemerk dan ook breed inzetten.
    Wij zijn er van overtuigd dat samen met de inzetbaarheid van de mobiele espresso machines van FlexCafé het zeker een succes kan worden.

Comments are closed.