‘Twijfels over Heineken-koffie’

De bekende horeca-adviseur en oud-uitbater Ton Lenting is sceptisch over het slagen van het koffie-initiatief van Heineken. Bierbrouwer Heineken bracht recent naar buiten via het merk Bazar koffie te gaan leveren aan horecabedrijven.

 

‘Koffie is emotie, daar hoort een verhaal bij. En is zie de vrachtwagenchauffeur van Heineken een cafébaas niet even helpen met het goed afstellen van de molen van de espressomachine’, aldus Lenting in De Gelderlander.

Lenting baseert zich op het verleden. ‘Ooit probeerden brouwers alle etenswaren te leveren aan cafés, zoals Grolsch vroeger met zijn Groli-frisdrank. Of ze zetten zelf eetcafés op zoals Amstel nu doet met de kok Ramon Beuk onder de naam Loca. Ook geen succes’.

Vorige week werd Bazar aan de Nederlandse horeca gepresenteerd. In de komende periode zullen alle horecarelaties van Heineken persoonlijk worden geïnformeerd over het nieuwe merk. Volgens Ariane van der Linden, general manager Bazar Coffee & Tea Company, is door de bierbrouwer twee jaar gewerkt aan de totstandkoming van het merk.

bron: missethoreca.nl