Koffiemeester van Douwe Egberts

Douwe Egberts Professional lanceerde afgelopen Horecava een nieuw kwaliteitsprogramma met als doel de horeca ondernemer meer rendement uit hun koffie en thee te laten halen. De gastvrijheid en de koffie- en theebeleving zijn enkele zaken die verhoogd worden in het Koffiemeester Programma. Ook is de horeca ondernemer op de hoogte van de laatste trends op het gebied van koffie en thee.

Koffiemeester

Een Koffiemeester komt persoonlijk langs en legt uit hoe de lekkerste koffie en thee te maken, het beste uit de koffiemachine te halen én meer rendement uit koffie- en theeverkoop te krijgen. Want alleen al een inspirerende beschrijving van het koffieaanbod kan al zorgen voor een verkoopstijging van 27 procent, aldus Douwe Egberts Professional.

We zien de laatste jaren dat er thuis zeer kwalitatieve koffie en thee wordt gezet en deze kwaliteit verwacht men minstens ook in de horeca”, vertelt Sander van der Linden, Marketing Director van Douwe Egberts Professional. “Uit onderzoek weten we dat bezoekers van horecagelegenheden dan ook graag verrast en verleid willen worden met een kwalitatieve kop koffie of thee. Met dit nieuwe programma sluiten we naadloos op die behoefte aan en geven we de horeca ondernemer veel praktische tips hoe hij het meeste uit de verkoop van koffie en thee kan halen. Want ook in de horeca geldt; goede koffie en thee is goud waard”.

Kracht van kwaliteit

Met het programma helpt Douwe Egberts Professional de ondernemer niet alleen om de beste koffie en thee te zetten, maar wordt een advies gegeven over welke machine en ingrediënten het beste bij de locatie past. Bovendien kijkt de Koffiemeester ook waar de kansen liggen om meer uit de verkoop van koffie en thee te halen. Het actief aanbieden van koffie na de lunch of het diner bijvoorbeeld kan de koffieverkopen met 17 procent laten stijgen. Ondernemers worden tevens up to date gehouden wat betreft de laatste trends en ontwikkelingen.

Horeca-ondernemers kunnen vanaf vandaag deelnemen aan het programma bij aanschaf van een koffiemachine of koffiecontract. Binnen drie maanden na de installatie van de machine komt de Koffiemeester langs voor een uitgebreide check en advies. En aan het einde van het jaar krijgen zij ook een inspiratiesessie.

Kijk voor meer informatie op www.dekoffiemeester.nl