Inschrijving Dutch Brewers Cup en Cuptaster Championship geopend

BKBT_2012 (3 of 6)

Deze week zijn de inschrijvingen voor de Dutch Brewers Cup en de Dutch Cuptaster Championship geopend. Inschrijven voor deze competities kan via de website van SCAE Nederland.

De Nederlandse kampioenschappen zullen dit jaar plaatsvinden op 2 en 3 mei 2014 tijdens The Amsterdam Coffee Festival.

Dutch Cuptaster Championship

Bij het Dutch Cuptaster Championship draait het om de snelheid, vaardigheid en nauwkeurigheid waarmee de cuptaster verschillende Specialty Coffees op smaak weet te onderscheiden.

Verschillend koffies van over de hele wereld hebben verschillende smaakkenmerken. In deze competitie is het doel om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten koffie. Drie kopjes worden in een driehoek geplaatst, met 2 kopjes identieke koffie en een kop met een andere koffie. Met behulp van geur, smaak, aandacht en ervaring, moet de cuptaster de kop “andere koffie” zo snel mogelijk identificeren. De deelnemer die met de snelste tijd de meeste koppen juist weet te raden mag zichzelf Dutch Cuptaster Champion noemen.

Dutch Brewers Cup

De The World Brewers Cup Championship draait om de ambacht van met de hand gezette filterkoffie.

In dit kampioenschap bereiden en serveren deelnemers filterkoffie voor een panel van juryleden. De winnaar krijgt de titel Dutch Brewers Cup Champion.

Inschrijven kan via de website van de SCAE Nederland.