Inschrijving ‘Coffee in Good Spirits’ 2010 geopend

De inschrijving voor het tweede ‘Coffee in Good Spirits’, georganiseerd door de ‘Dutch Coffee Promotion’, is geopend. Net als vorig jaar zullen de deelnemers het tegen elkaar opnemen tijdens het Venuez Hospitality & Style Event, op dinsdag 13 en woensdag 14 april in de Cruise Terminal in Rotterdam.

De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen ‘Coffee in Good Spirits’, die later dit jaar in Londen tijdens de WBC plaatsvinden. Net als de andere wedstrijden die ‘Dutch Coffee Promotion’ organiseert, valt ook het kampioenschap ‘Coffee in Good Spirits’ onder auspiciën van de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE).

Bartenders en baristi
Tijdens dit kampioenschap doen zowel baristi als bartenders mee. Het is de combinatie van koffie en alcohol. Hierin speelt creativiteit, vakmanschap, vakkennis, durf en passie een grote rol. Het is de juiste combinatie vinden van twee werelden. De ‘Dutch Coffee Promotion’ wil een brug slaan tussen professionele bartenders en baristi. Beide zijn werkzaam in de horeca en de ‘Dutch Coffee Promotion’ is ervan overtuigd dat beide veel van elkaar kunnen leren.

De wedstrijd
De deelnemers hebben maximaal acht minuten om daarin twee perfecte Irish Coffees en twee ‘signature drinks’ te presenteren. Voor de Irish Coffee zijn de regels en ingrediënten vastgesteld door de SCAE. Voor de ‘signature drinks’ zijn de deelnemers vrij in keuze van ingrediënten en glaswerk. De enige regel is dat er koffie en alcohol gebruikt moet worden.

Meer informatie of inschrijven kan via: dutchcoffeepromotion.nl