illycaffè 50 jaar in Nederland

Het Italiaanse illy vierde gisteravond hun 50 jarige bestaan van illycaffè Nederland. De Gashouder van de Westergasfabriek was omgetoverd tot de wereld van illy. Zo kon men genieten van muziek, optredens, Italiaans eten en natuurlijk illy koffie.

50 jaar

Op 14 april 1961 was de officiële vastlegging van illycaffè Nederland een feit. Bij een notaris in Rotterdam verscheen een internationaal gezelschap, bestaande uit de heren Roberto Hausbrandt, Ernesto illy en de eerste lokale illy directeur Arnold Zoetmulder, om de vennootschap vast te leggen. Hausbrandt was een koffiebrander in Triëste, illy de grondlegger van het gelijknamige koffieconcern en Arnold Zoetmulder, een Nederlandse zakenman die bij toeval het koffievak inrolde.

5 werelden

De feestelijke avond werd geopend door Andrea illy zelf. Andrea vertelde hoe illy zich in Nederland vestigde en dat naast de koffie ook de machines naar Nederland gebracht moest worden. Nederlanders dronken toen eigenlijk alleen maar filterkoffie en daar was de koffie van illy niet voor bedoeld. De opening werd muzikaal afgerond, waarna de zintuigen geprikkeld konden worden in vijf werelden met Italiaanse hapjes en wijnen, cocktails en een echte illy espresso of cappuccino gemaakt door baristi. Voor wie het aandurfde kon een dansje wagen op de klanken van de band!