‘Illy’ Hyper Espresso Systeem

HES is het nieuwste resultaat uit onderzoek van illycaffe. Het biedt voor kantoren, instellingen en/of openbare ruimten die niet de faciliteiten hebben van een bar een perfecte en uitstekende espresso. Zo is ook het onderhoud, de aankoop van een professionele machine alsmede het inhuren van baristas niet meer nodig. ‘Illy’ heeft als machine de FrancisFrancis X2 gekozen voor het ‘HES’ syteem.

Het geheim van ‘HES’ is de capsule met zijn speciaal ontworpen klepje onderaan. Dit klepje is een elastisch geperforeerd tussenshot. De koffie komt zo rechtsreeks en volkomen hygiënisch in het kopje zonder contact te hebben met de machine.

De gepatenteerde capsule is in feite een complete zet/extractiegroep. Het normale infusie proces wordt vervangen door twee fasen:

1. De Hyperinfusie: Grote druk in optimale omstandigheden in de capsule brengen waardoor de body en het aroma naar boven komt.

2. De Emulsie: De koffie komt door de opening van het klepje naar buiten en mengt zicht met zuurstof. Zo on staat er een fluwelige cremalaag.

Er zijn op het moment drie soorten capsules op de markt:

– een lichte branding, die wordt gekenmerkt door een evenwichtige smaak, aangevuld met bijzondere toetsen van karamel, chocolade, toast en lichte bloemen.

– een donkere branding, met een krachtige body en de overtuigde smaak van een sterkere espresso, waarin de toetsen van cacao en toast zich versmelten met een vleugje karamel.

– cafeïnevrije koffie, met dezelfde smaak en typische aroma’s van de lichte branding, met een cafeïnepercentage van minder dan 0,05%, de helft minder dan voorgeschreven door de wet.

Meer info op Illy

bron: www.illy.nl

Showing 1 comment

Comments are closed.