Flat White nu ook op het menu bij Starbucks

Vanaf vandaag kun je bij Starbucks ook een Flat White bestellen. Sinds 2007 is er geen aanvulling geweest op de menukaart in deze vorm. Zelf zeggen ze het volgende over de Flat White. “Flat White brengt de kwaliteit en smaak van Starbucks espresso naar boven en speelt in op de toenemende verfijning van de smaak van hedendaagse koffiedrinkers, die op zoek zijn naar een verrijking van hun latte beleving.”

Thuisbarista was vorige week donderdag uitgenodigd, op de Starbucks Roasting plant in Amsterdam, om het zelf te ondergaan.

Vroeg in de ochtend vormde er zich een klein gezelschap in de kantine, wat gewoon een Starbucks vestiging is. Ira Onderwater, Coffee Ambassadeur bij Starbucks ontving ons met natuurlijk een onvervalste Starbucks koffie. Na een korte introductie over het Starbucks en haar ambassadeurschap was het tijd voor de praktijk. Getooid in een groen Starbucks schort kregen wij uitleg over de Flat White en Starbucks haar visie hierop. Na het gezien en geproefd te hebben was het de beurt aan ons. Wie zou de mooiste Flat White maken? Het lijkt makkelijker dan het is en zeker de nieuwe melkkan van Starbucks is voor mijn te ‘bulky’ om een mooie fijne latte-art te maken. Na beraad mocht Thuisbarista met de eer naar huis, maar voor mij waren we allemaal winnaars.

Vanaf vandaag te verkrijgen in elke Starbucks vestiging in Nederland. De Flat White!