Europese ‘Coffee Flair Challenge’ 2010

Tijdens Venuez Hospitality & Style Event 2009 werd de ‘Coffee Flairshow’ geïntroduceerd. Bartenders en baristi combineerden hun technieken tot een spectaculaire show. Buscaglione gaat in samenwerking met  ‘World Flair Association’ het Europeese kampioenschap organiseren tijdens Venuez Hospitality & Style Event 2010.

 

Voorrondes en Europese finale
Tijdens een korte selectieronde in oktober 2009 zijn vijf deelnemers geselecteerd. Zij mogen deelnemen aan de voorronde op dinsdag 13 april 2010. Om zich optimaal te kunnen voorbereiden kregen ze een drie daagse trainingsreis naar Buscaglione in Italie. Daar werden zij getraind onder leiding van Fabio Milani. De winaar van de voorronde krijgt een plaats in de Europese finale een dag later op 14 april plaats vind. Verschillende bartenders en baristi uit geheel Europa zullen het tegen elkaar opnemen voor de titel ‘Coffee Flair Master 2010’.

Beoordeling
Tijdens de ‘Coffee Flair Challange’ moeten de deelnemers binnen vijf minuten een espresso, twee cappuccini en een ‘signature drink’ maken. Deze en de deelnemer worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en snelheid.

Hieronder een filmpje van vorig jaar.