Beste koffie en appeltaart op paleis Soestdijk

De Oranjerie van paleis Soestdijk serveert de lekkerste appeltaart én koffie. ,,Ik ben supertrots”, zegt Arjan Bras van Top’s Edelgebak in Soest. De banketbakker levert dagelijks vers appelgebak aan het paleis.

Zijn appelcarré komt bij Nationale Uitjestest 2008 van NS als lekkerste uit de bus. Ruim 44.000 dagjesmensen hebben via eropuit.nl op de gezelligste, mooiste en lekkerste uitjes gestemd. ,,Dat is juist zo leuk; een blinde test”, jubelt Bras. ,,Normaal heb ik het nooit zo op wedstrijden. Weet zelf wel dat ik goed ben. Maar dit is een bekroning door onafhankelijke dagjesmensen.”

Bras’ winnende appeltaart is beloond met een 8,5 en kost in het paleis (3,20 euro). Gewoon in zijn zaak in Soest betalen klanten fors minder voor de taart. ,,Je proeft de passie waarmee het is gemaakt”, verklaart hij het succes. ,,Pure grondstoffen, roomboter, niet te veel deeg, lekkere appelvulling en een beetje amandelspijs. Eigenlijk heeft-ie niet eens slagroom nodig, zo lekker.” Bras wordt vaak verdrietig van de appeltaart die hij in Nederlandse horeca krijgt voorgeschoteld. ,,Dik droog deeg, amper vulling, schandalig gewoon.” Ook de koffie (2,50 euro) in de Oranjerie scoort het beste in de test. Dagjesmensen geven het vorstelijke bakkie een 8,3. Bij Albron, dat de paleiscatering verzorgt, zijn ze ‘zeer trots’.

Bovendien is het volgens dagjesmensen prettig plassen in het paleis. De koninklijke wc’s eindigen in het onderzoek op de tweede plaats. ,,Keurig. Blij mee, al maak ik ze zelf niet schoon”, reageert paleismanager Wite de Savornin Lohman. De toiletten in mediamuseum Beeld en Geluid in Hilversum scoren met een 8,3 het hoogst. Als leukste uitje komt het Oerol Festival op Terschelling uit de bus. Volgens bezoekers loopt daar het aantrekkelijkste personeel rond en komt er leuk publiek op af. Ook belangrijk. 

bron: gooieneemlander.nl

Showing 1 comment

Comments are closed.