Espresso bier van Broeder Jacob

Naast koffieliefhebber ben ik ook een bierliefhebber. Nu zijn misschien de broers Johan Claes van brouwerij Broeder Jacob en Wim Claes van koffiebranderij Java dat ook. Want ze brengen samen een koffiebier op de markt genaamd Broeder Jacob Double Espresso.

Helemaal nieuw is het niet. In het buitenland wordt er koffiebier door diverse brouwerijen gebrouwen. Meestal wordt de mout hetzelfde gebrand als koffie waardoor een typische koffiesmaak ontstaat. “Meestal gaat het enkel om koffie-extracten die aan het bier toegevoegd worden. Maar in ons bier zit echte koffie. En nog niet de minste: Finca la Pila single estate-koffie uit Guatemala. De koffie wordt op zijn Turks gezet en daarna tijdens het brouwproces toegevoegd”, aldus Johan Claes in een krant van Corelio

Nederlandse brouwerij Emelisse heeft Emelisse Espresso Stout in hun assortiment. In deze wordt wel echte koffie gebruikt zoals bij de Broeder Jacob Double Espresso.

Het bier, met een alcoholpercentage van 7,7%, wordt gebotteld in flessen van 75 cl, binnenkort zullen er ook vaatjes en 33 cl flesjes op de markt komen. Het koffiebier zal verkrijgbaar zijn in de horeca en bij de gespecialiseerde bierhandel.

Showing 2 comments

  1. Deze informatie is onjuist. De Broeder Jacob is niet het eerste koffiebier van België, De Struise Brouwers kwamen hier al veel eerder mee. In Nederland hebben brouwerijen als De Molen, Emelisse en Klein Duipmje ook al verschillende koffiebieren op de markt gebracht, waaronder heel bijzondere. In Amerika en Scandinavië is koffiebier ook al jaren groot. Het is jammer dat dit artikel zo gemakkelijk wordt overgenomen!

  2. Volgens mij staat ook in het artikel dat het niet helemaal nieuw is.

Comments are closed.