Efico opent nieuw logistiek centrum voor koffie in Zeebrugge

In Zeebrugge heeft Efico NV officieelhun nieuw logistiek centrum, Seabridge genaamd, geopend. Het familiebedrijf uit Antwerpen heeft, met overheidssteun, hun activiteiten overgebracht naar Zeebrugge. Daar wordt de koffie op een “duurzame” manier opgeslagen. Met filtering en sterilisatie van de lucht in het magazijn wordt er een optimale opslagconditie gecreëerd. Deze is binnen de koffiesector uniek en baanbrekend.

Binnen Europa behoort Elfico tot één van de belangrijkste koffiehandelaren en bouwde in Zeebrugge een logistiek centrum van bijna 20.000 m². Totale investering bedroeg bijna 22 miljoen euro. In het logistiek centrum zullen koffiebonen uit 37 verschillende landen opgeslagen, gesorteerd, verwerkt en verzonden naar 650 klanten in Europa.

Volgen Patrick Installé van Efico werd bewust gekozen voor Zeebrugge omdat de haven een ideale aansluiting biedt voor de doorvoer van koffie en cacao. “Deze investering toont duidelijk de complementariteit van de Vlaamse havens aan, want hadden wij deze mogelijkheid hier niet gehad, dan hadden we in het buitenland een oplossing moeten zoeken,” zegt Installé.

bron: stadsomroep.com