Douwe Egberts Master Blenders 1753

D.E. Master Blenders 1753, zo gaat de nieuwe internationale koffie- en theetak van Sara Lee heten. Eerder ging deze zelfstandige tak naar de Amsterdamse beurs. Onder de naam zitten alle koffie- en theemerken van Sara Lee, zoals Douwe Egberts, Marcilla, Moccona en Pickwick.

“Deze nieuwe merknaam en -identiteit vormen een logische stap in onze strategie”, aldus ceo Michiel Herkemij. “De naam D.E Master Blenders 1753 drukt uit wat we zijn en willen blijven zijn als organisatie: de beste koffieblenders ter wereld. We willen de grenzen van traditionele bedrijven overschrijven en innovaties brengen die de wereld op een andere en beter manier van koffie en thee laten genieten.”

Onderzoek

Na 6 maanden onderzoek werd uit de duizenden namen een shortlist van 50 mogelijke namen gemaakt. Deze shortlist werd wereldwijd gecheckt op trademakr en url-beschikbaarheid, maar ook op mogelijke culturele gevoeligheid en uitspraak.

Spin-off

Ingrid Baron, Hoofd marketing, over de nieuwe naam: “We willen deze nieuwe naam vieren met onze medewerkers in kantoren die nieuwe signing hebben gekregen. Op het moment dat de spin-off compleet is, launchen we een wereldwijde campagne om het nieuwe bedrijf voor te stellen aan onze klanten en om onze positie in de markt te versterken.”

Meer info op: www.demasterblenders1753.com