Douwe Egberts “Espresso & Passie”

Gisteren lag hij in de bus, de Douwe Egberts cadeaugids, beter bekend als het Koffie & Kadoboekje. Je verwacht eigenlijk niet meer dan Senseo, Technivorm koffiezetters en wat servies. Vorig jaar stond er al het een en ander in, maar dit jaar biedt DE flink meer Barista-gerelateerde producten aan. Het eerste hoofdstuk is Espresso en Passie genoemd: een Vibiemme Domobar, geflankeerd door een Motta Europa kan, Bodum Pavoni glaasjes en een Xpressivo Barista Tamper stralen je glimmend tegemoet!

Als je de trendwatchers mag geloven, heeft Senseo zijn tijd gehad en is kwaliteitskoffie “in” voor 2008. Gaat het “Roodmerk Filterkoffie”-bedrijf nu ook hip doen? Voor sommigen maken ze dezelfde indruk als Hilbrand Nawijn, die amechtig probeerde te jumpen in “So you wanna be a popstar”.

Maar stel dat we het imagoprobleem van Douwe negeren en de cadeaugids eens objectief bekijken. Het volgende valt dan op: De prijzen die gehanteerd worden zijn niet slecht. Goed, je kunt de VBM goedkoper krijgen, maar het scheelt echt niet zo veel. De Demoka M203 molen en de Demoka M365 Inox Pistonmachine (zeker met inlevering van 200 punten, normaal goed voor één hele euro korting, maar met de aktie goed voor 50 tot 200 euro) zijn zelfs een flink stuk goedkoper dan bij de bekende webshops. Ook de accessoires zoals de 50 cl Motta Europa kan (prima ding trouwens!), tampingschijf etc. zijn goedkoper.

Douwe Egberts zet dus zwaar in op de Espresso/Thuisbarista markt met deze aktie. Goed, voor een goed advies en een uitgebreid assortiment ben je waarschijnlijk (nog?) niet aan het goede adres, maar zeker als je oma of tante nog een stapeltje DE Punten heeft liggen en in de gids staat wat je zoekt, dan kun je een aardige tot zeer goede deal maken bij onze oude Fries 😉