Dit zijn de nieuwe kampioenen van 2012!

Tijdens het jaarlijkse evenement Beleef Koffie | Beleef Thee werd er weer gestreden om de titel tijdens de diverse kampioenschappen. Het was voor de kandidaten en juryleden twee spannende dagen. ‘Zelden lagen de puntentotalen namelijk zo dicht bij elkaar’, aldus Jan Schuitemaker, coördinator van de SCAE Nederland.

Esther Maasdam wist wederom de titel in het Dutch Latteart Championship te grijpen. Het verschil met de nummer twee, Kim Staalman, was slechts 9 punten. Bij de Brewerscup was het niet veel anders. Met slechts tienden van punten wist Frans Taapken zijn titel te verdedigen. Gevolgd door Gerben Engelkes op een tweede plaats en de derde plaats was voor Friso van der Meij. De heren gaan samen Frans helpen in zijn voorbereiding op het weredkampioenschap.

Ook dit jaar was er een Dutch Aeropress Championship onder leiding van Joost Leopold. Simon Boone won van Kees Zwart in de finale met twee jurystemmen tegen een. Hiermee mag de Nederlander in Belgische dienst zich Dutch Aeropress Champion 2012 noemen en de gouden AbleDisk mee naar huis nemen. Binnenkort zijn ‘recept’ online!

Dinsdag stond het Cuptasters Championship op het programma. Lex Wenneker, eigenaar van de Espressobus, werd uiteindelijk tot winaar uitgeroepen. In de eerste ronde wist hij een score van 100% te behalen. In de tweede ronde 75% om vervolgens in de finale wederom 100% te scoren. Lex was 2 minuten sneller dan de nummer twee Sander Reuderink die eveneens een 100% score behaalde.

specialtycoffee.nl