De 15 beroepen die het meest nood hebben aan koffie

Koffie, voor velen het begin van de werkdag, voor sommige een primaire arbeidsvoorwaarde. Anderen zijn zo ‘verslaafd’ dat ze beweren niet te kunnen functioneren zonder hun dagelijkse dosis cafeïne.

Onlangs was het National Coffee Day in de Verenigde Staten.  Jobsite CareerBuilder en koffie- en broodjesketen Dunkin’ Donuts hebbeb 4.721 Amerikaanse werknemers ondervraagd over hun gebruik van koffie op de werkvloer. 34% zegt dat ze koffie nodig hebben om het einde van de dag te halen. Voor 16% is het vooral de maandag dat ze niet zonder koffie kunnen. 46% beweert zelfs dat ze zonder koffie minder productief zijn.

Zwart of melk en suiker?

Iedereen heeft zo zijn koffie voorkeur. Zo blijkt uit het onderzoek dat hotelmedewerkers, advocaten en rechters hun koffie het liefst zwart drinken. HR-medewerkers en huishoudhulpen doen daar melk en suiker bij. Schrijvers, redacteurs, ambtenaren en leraars voegen dan weer graag een smaakje zoals chocolade of vanille toe aan hun koffie.

Eén kopje is voor veel werknemers ook niet genoeg om de dag door te komen. 61% heeft nood aan twee of meer kopjes. 28% beweert zelfs drie of meer kopjes per dag te nuttigen.

Grootste koffiegebruikers

Sommige beroepsgroepen zijn toch echte grootverbruikers van koffie. De volgende beroepen hebben blijkbaar toch echt koffie nodig om hun beroep uit te oefenen:

  1. Wetenschapper of laborant
  2. Marketing- of PR-medewerker
  3. Secretariaatsmedewerker in scholen
  4. Redacteur of schrijver
  5. Secretariaatsmedewerker in de gezondheidszorg
  6. Dokter
  7. Kok
  8. Professor
  9. Sociaal werker
  10. Financieel expert
  11. Huishoudhulp
  12. HR-medewerker
  13. Verpleegkundige
  14. Ambtenaar
  15. Geschoolde vakman (loodgieter,timmerman …)

Koffie goed voor je carrière

Naast dat koffie je de werkdag doorsleept, helpt het je ook vooruit in je carrière:

  • 20% heeft dankzij koffie de mogelijkheid gekregen om te netwerken met collega’s.
  • Bij 12% was koffie een hulpmiddel om geconcentreerd te zijn voor een evaluatie.
  • 10% kreeg door koffie te drinken extra energie toen ze een presentatie moesten geven.
  • 5% kreeg een gunst van een klant door hem koffie aan te bieden.
  • 3% gebruikte koffie om zich klaar te stomen voor een sollicitatiegesprek

Rosemary Haefner, HR vice president bij CareerBuilder zegt het als volgt:

“Het is interessant om te zien hoe koffie niet alleen zorgt voor extra energie, maar ook de mogelijkheid biedt om gesprekken aan te knopen en relaties op te bouwen.”

bron: www.vacature.com