Recordaantal inschrijvingen NK Barista

Het NK Barista telt dit jaar een recordaantal deelnemers. Nog nooit schreven zich zoveel mensen in voor het koffiekampioenschap. Inschrijven is vanaf nu niet meer mogelijk. 

Dat laat Jeroen Veldkamp, voorzitter van Dutch Coffee Promotion, de organisatie achter het NK Barista, weten. ‘Het toont aan dat koffie steeds populairder wordt. Horecaondernemers hebben steeds meer interesse om het niveau van koffie in hun zaak telkens te verbeteren. We hebben niet eens een oproep gedaan om deel te nemen. De aanmeldingen kwamen spontaan.’

Het NK Barista wordt op 11 april gehouden op een nader te bepalen locatie. Uit vier voorrondes, gehouden in maart bij Friesland Campina in Veenendaal, worden de daadwerkelijke deelnemers voor het NK geselecteerd.

Het kampioenschap telt ruim vijftig deelnemers. Vorig jaar ging Sander Schat er met de hoofdprijs vandoor. Schat vertegenwoordigt ons land tijdens het WK Barista in april in Atlanta.

Coffee in Good Spirits
De deelnemers aan het NK Barista moeten ieder vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier maal signature drinks aan de vakjury presenteren. De jury beoordeelt niet alleen de geserveerde dranken, maar let daarbij ook op technische vaardigheden, presentatie, hygiëne en gastheerschap.

De stichting Dutch Coffee Promotion meldt verder dat op 31 maart het kampioenschap Coffee in Good Spirits wordt gehouden. Plaats van handeling is Venuez, de vakbeurs voor de hippe, kwalitatieve drankhoreca. Bij dit kampioenschap gaat het om de bereiding van koffie in combinatie met alcoholische dranken.

bron: missethoreca.nl

Showing 1 comment

Comments are closed.