Lommelse koffie, koffie met klotsenbosjenever.

De stad brengt een echte Lommelse koffie op de markt. Ze schreef een wedstrijd uit voor de horeca om met Lommelse streeksproducten een koffie samen te stellen. Het was Danny Smits van taverne Lommel Broek die de lekkerste koffie maakte.

Het initiatief kaderde in ‘Tafelen in Vlaanderen’ waarbij de lokale horeca aandacht gevraagd wordt voor de ontwikkeling van toeristische producten met een culinaire invalshoek. De kandidaten werden verplicht een glas uit het glasblazersatelier te gebruiken en de typische Lommelse klotsenbosjenever, gemaakt van de vlierbes, te gebruiken.

‘We proefden drie echt verschillende koffies’, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. ‘De pittige koffie van Het TuincafĂ© charmeerde door de mengeling van geur en smaak. De Brugwachter bekoorde iedereen, zeker door zijn presentatie. Beide creaties haalden het niet, maar verdienen echt op de kaart te staan als koffie van het huis. De hele jury had een lichte voorkeur voor de koffie van Danny Smits, een bijzondere combinatie van koffie met jenever, likeuren en verse room.’

Danny Smits mag een glaskunstwerk in Het Glazen Huis uitkiezen en als symbool voor zijn winnende creatie in de zaak plaatsen.Het recept wordt aan de stad gegeven en tijdens de kerstmarkt kan het publiek voor het eerst kennis maken met de koffie.

Bron: Nieuwsblad.be

Showing 2 comments

 1. hoe komen jullie ineens in lommel terecht?
  grappig.
  had ik van de wedstrijd geweten had ik misschien wel meegedaan.
  zit wel in antwerpen, maar ben lommelaar. of mocht dat niet? : )

  antwerp barista

 2. Hey Roberto,

  Koffie nieuws is koffie nieuws he! Binnenkort maar weer eens naar Antwerpen afzakken.

Comments are closed.