Koffieschenkerij in De Bonte Klipper

Binnenkort kan er ook koffie worden gedronken in de Bonte Klipper in De Kleine Overstraat. Edward Robinson gooit dan de deur open van het pand op nummer 12, naast zijn huidige winkel.In De Bonte Klipper, dat bijna dubbel zo groot wordt, kan dan aan tafeltjes van de producten van de koffie-, thee en chocoladespeciaalzaak worden geproefd.

Sinds de opening in september 2007 krijgt Robinson vragen van klanten over het proeven van de koffie. “Maar daarvoor had ik geen vergunning. Ik mocht niets schenken.” In de al snel goed lopende zaak ontstond behoefte om een ‘bakkie te doen.’ Robinson besloot er gehoor aan te geven. “Vooral de wat oudere mensen wilden graag een plekje om te rusten en daarbij een kopje koffie te drinken.”

In april huurde hij het leegstaande belendende pand, maar het duurde nog ruim een half jaar voordat het in gebruik kon worden genomen. Alle horecavergunningen voor de straat waren al vergeven, dus Robinson kreeg er geen. Hij wacht nu op een vergunning die toestemming geeft om ruwweg dertien procent van zijn vloeroppervlak te gebruiken om tafels te plaatsen. Volgens de gemeente gaat hij die wel krijgen.

Bron: destentor.nl

Hun website is: debonteklipper.nl