'God in a cup', zoektocht naar de perfecte koffie.

Michaele Weissman, auteur van ‘God in a cup’, schrijft in haar boek over de drijvende kracht achter de ‘Third Wave of Coffee Enthusiasts’.  In haar boek reist, de journaliste en avonturier, af naar de excotische maar tegenstrijdige wereld van de specialiteiten koffie.

Het boek is niet alleen een zoektocht naar de best smakende koffie in de wereld maar gaat over de relatie van koffieboeren en -leveranciers, de zakelijke aspecten en het zaken doen in en van koffie. Hiervoor bezocht Michaela Weissman diverse plantages en sprak met koffieboeren, -branders, -importeurs en barista’s over specialiteiten koffie zoals de de ‘exclusieve’ Esmeralda Special uit Panama. Verder gaat het over Geoff Watts van Intelligentsia, Peter Guillano van Counter Culture, Duane Sorenson van Stumptown, Menno Simons van Trabocca en vele anderen. De koffie van Trabocca, Bocca Coffee,  was onlangs nog in het proefpanel van Thuisbarista.nl.

Het boek is niet alleen eentje voor koffieliefhebbers. Michaele Weissman is erin geslaagd om ‘God in a cup’ zo te schrijven dat ook de niet koffieliefhebber zich vermaakt.

Meer info op: michaeleweissmanwrites.com