‘Gebrand op koffie, van boon tot barista’

Vandaag is ‘Gebrand op koffie’, het boek over koffie van Bart en Peter Deprez,  voorgesteld aan de pers. Koffie wordt door velen gedronken en is wereldwijd nog populairder dan wijn of bier. Het is voor velen de start van de dag, even gezellig aan tafel met vriendinnen of de afsluiter van een goede maaltijd. Kortom koffie is voor heel de dag.

‘Gebrand op koffie’ komt alles over koffie aan bod. Wat zijn de voornaamste manieren om koffie te zetten? En welke is de beste? Wanneer werd het eerste kopje koffie gedronken? Het verschil tussen een espresso, americano of cappuccino? Houdt koffie je echt wakker? Waar vind je het recept voor een frisse ijskoffie of een geslaagde Irish coffee? Van plantage tot keukenkast hoe wordt koffie gemaakt en kan je koffie echt combineren met citroen of vlees?

Op een boeiende manier leidt auteur Stefaan van Laere door het boek heen. ‘Gebrand op koffie’ verteld uitgebreid over koffiesoorten, koffielanden en over het grote palet aan smaak en geur wat koffie herbergt. Van de geschiedenis tot aan het hedendaagse productie proces zelfs koffie recepten. ‘Gebrand op koffie’ verteld het allemaal.

Gebrand op koffie, van boon tot barista
Auteur Stefaan Van Laere
Fotografie Marc Wauters
Uitgeverij Davidsfonds Leuven
144 blz. – € 26
D/2008/0240/08 ISBN 978 – 90-5826- 514 – 2 NUR 440 447

Showing 1 comment

  1. Heel leuk boek. ik ben verslaafd aan koffie. vooral aan mijn nieuwe Dolce Gusto. voorheen dronk ik niet zoveel maar nu echt dagelijks. heerlijk.. ik ga het boek ook meteen kopen

Comments are closed.