Doppio Espresso wint AD koffietest 2008

Doppio Espresso uit Groningen is de winaar geworden van de AD koffietest 2008. De trendy koffiezaak, die nog maar een jaar bestaat, kwam in de totaal score als beste uit de test. De Koffiesalon in Amsterdam eindigde als tweede gevolgd door Coffeelovers uit Maastricht. 

De winaars van vorig jaar, Bagels & Beans uit Den Bosch, eindigde op een achtste plaats. “Dezelfde koffie, dezelfde espressomachine, dezelfde handen en onlangs aangeschaft een betere molen en teflon pistons. We hebben veel meer ervaring en kennis opgedaan en dan toch een lagere plaats; dat is best teleurstellend.” Dit jaar was de laatste plaats, zoals gebruikelijk, niet voor de Kiosk maar de Burgerking met driemaal een nul. Op vrijdag waren er al geruchten dat Doppio de winaar zou zijn. Edwin Evers had dit in zijn radio programma gemeld. Beluister hier het fragment.

Peter van Eijl, de 24-jarige eigenaar, nam de koffie liefde over van zijn vader. ,,Mijn vader kwam veel in Zwitserland en Italië. Daardoor ben ik van jongs af opgegroeid met espresso.” Zo opende hij een jaar geleden Doppio Espresso aan de Brugstraat in Groningen. Samen met commercieel manager Jonathan Teoh (25) en met baristas als de 17- jarige Eva Boerema runt Peter Doppio Espresso. Volgens het AD moet de lezer zich laten overtuigen door bij Doppio Espresso zelf wat te gaan drinken. Echter hoef je daarvoor niet naar het hoge noorden af te reizen als het aan Peter van Eijl en Jonathan Teoh ligt. Samen zijn zij druk bezig het concept landelijk te brengen.

Namens het Thuisbarista.nl team willen wij Doppio Espresso feliciteren met kun knappe prestatie en wensen hun veel succes.

Wilt u de volledige test lezen? Kijk dan hier. Wilt u uw menig geven of discussieren over te de test? Dan nodigen wij u graag uit op Thuisbarista.nl