Belgisch Barista en Latte-Art Kampioenschap.

Op 5 december 2008 organiseert de vzw Belgian Barista Championship haar 4de editie van de Belgian Barista Championship en haar 2de editie van de Belgian LatteArt Championship tijdens Kokerello. De hele dag door proberen de verschillende deelnemers in de kunst van het espressozetten en de LatteArt het beste van zichzelf te geven. Dit om de perfect afgewerkte koffie, espresso of cappuccino te kunnen voorleggen aan een jury.

Tijd, smaak, uitzicht, vakkennis en creativiteit gaan tijdens deze wedstrijd hand in hand. Tijdens de Barista Championship worden de kennis en de vaardigheden van de baristi (barman van de koffie) grondig getest. In 15 minuten tijd moeten de deelnemers 4 identieke cappuccino’s, 4 identieke espresso’s en 4 identieke eigen creaties zonder toevoeging van alcohol kunnen voorleggen. Een presentatie in de voorstelling van de dranken, het serveren, het uitzicht en de smaak maken het geheel tot een alomvattende show over koffie.
LatteArt kan dan weer omschreven worden als de kunst om met vers opgestoomde melkschuim creatieve schetsen te maken en dit als afwerking van een cappuccino, café latté of machiatto. In 8 minuten tijd moeten de deelnemers 2 identieke cappuccino’s, 2 identieke espresso’s en 2 identieke eigen creaties met koffie en warme melk serveren.

Waar? Kokerello in Expo Gent, Cui-Zien – vrijdag 5 december 2008 – 10u – 18u

bron: kokerello.be