Aroma coffee lid, aromatisch geurdeksel

Meer dan 100 miljard plastic koffiedeksel worden jaarlijks gebruikt op koffiebekers. Gemakkelijk maar niet de meest ideale manier om je koffie te drinken. De smaak wordt er vaak niet beter op. Hiervoor heeft een bedrijf uit Hong Kong genaamd Mint Urban Technologies een oplossing op bedacht. Met de Aroma coffee lid smaakt je koffie onderweg niet meer naar plastic.

“Conventionele deksels blokkeren de aroma’s die vrijkomen uit koffie”, zegt Marc Miller van Mint. “Omdat 95 procent van smaak uit geur komt, gaat de authentieke koffiesmaak verloren.”

Het door Mint ontwikkelde geurdeksel wordt de koffiegeur versterkt in plaats van tegengehouden. De koffie warmt het deksel op, hierdoor komen aroma’s die toegevoegd zijn aan het deksel vrij. Bij gewone deksels wordt alleen het plastic verwarmd, wat een nare bijsmaak geeft. Dankzij een tweede laag vol geurstoffen wordt niet alleen de geur van plastic gemaskeerd, maar smaakt de koffie ook beter volgens Mint.

Bedrijven kunnen de deksels bestellen zonder logo’s, maar er is ook de mogelijkheid om de deksels volledig naar wens te ontwerpen. De kosten zijn volgens Mint niet veel hoger dan voor conventionele deksels.

bron: NU.nl