100% Nuclear FairChain Roast by Moyee Coffee

Moyee Coffee heeft een eerste limited coffee, de Radical Roast. Deze is bedoeld voor mensen die vastbesloten zijn om de wereld te veranderen. Je weet wel, welbespraakte presidenten, stijve premiers, koppige dictators. Precies, dat soort types. En laten die nou net toevallig allemaal in Nederland zijn voor een nucleair festijn.

Op 24 en 25 maart komen ‘s werelds grootste leiders naar Den Haag om nucleair terrorisme aan te pakken. De rest van Nederland zal die dagen worstelen met extra veiligheidscontroles, files en vertragingen. Om de ongekende chaos die de Nuclear Security Summit met zich mee zal brengen draagbaar te maken, heeft Nederlands eerste FairChain merk Moyee Coffee een nieuwe koffie bedacht: 100% Nuclear. “Het zal de diplomaten de hele nacht wakker houden, zodat we zeker weten dat ze hun werk doen.”

“Volgende week zal er ongekend veel geklaagd worden– thuis, in de trein, op kantoor bij de koffiemachine,” zegt Moyee oprichter Guido van Staveren van Dijk. “De gesprekken die mensen zullen voeren tijdens de Summit zullen een scherp randje krijgen. Dus vonden we dat onze koffie dat ook moest hebben.”

100% Nuclear is een langzaam geroosterde boon afkomstig uit Ethiopië. Volgens Moyee zorgt de “slow roasting” van de bijzondere Limu boon ervoor dat de smaken van de boon nog intenser worden. Resultaat: een smaakexplosie die de naam Nuclear eer aandoet.

“Een explosieve, smaakvolle koffie,” aldus Staveren van Dijk. “Bij Moyee maken we barista-kwaliteit koffie voor dagelijks gebruik, maar de 100% Nuclear is anders. Deze unieke roast is echt iets voor de ultieme coffeegeek.”

Moyee_etiket_NUCLEAR

Zoals altijd bij Moyee is er een speels provocerende draai gegeven aan hun koffie. In dit geval is het af te lezen op het etiket: “Beschouw het als onze bijdrage aan de wereldwijde nucleaire non-proliferatie. Wij hebben ons werk gedaan, het is nu aan de leiders van deze wereld om hun werk te doen!”

Meer info op: moyeecoffee.com