Zeven nieuwe koffiesoorten ondekt in 2009

In 2009 zijn er veel nieuwe plantsoorten ontdekt. Zeven daarvan zijn wilde koffiesoorten. De meeste hiervan zijn ontdekt in de bergen van Noord-Madagaskar.

Twee van deze plantsoorten – Coffea and Coffea boinensis – hebben de grootste zaden van alle koffiesoorten. Ze zijn meer dan twee keer zo groot dan die van Arabica kofiee (Coffea arabica), de meest geproduceerde koffiesoort.

“Koffie is op olie na de meest verhandelde grondstof. Minstens 25 miljioen boerenfamilies zijn voor hun inkomen afhankelijk van koffieproductie”, volgens koffie-expert Aaron Davis van RBG Kew. “Toch kunnen we nog veel leren van deze wilde koffiesoorten.”

Hij schat dat ongeveer driekwart van de wilde koffiesoorten met uitsterven bedreigd worden, als gevolg van het ontignnen van het land waar ze groeien en door klimaatverandering.

Dr. Davis vervolgt: “Het behouden van de genetische diversiteit binnen de koffiefamilie is belangrijk om ook in de toekomst aan de vraag naar koffie te kunnen voldoen, zeker omdat koffieplantages erg gevoelig kunnen zijn voor klimaatverandering.”

Vertaling gebaseerd op: Bron

Showing 1 comment

Comments are closed.