Taztu-koffie ontvangt twee keurmerken

De koffie van Taztu is nu officieel gecertificeerd met het EKO-keurmerk van Skal en Fairtrade-keurmerk van Max Havelaar.

Taztu produceert en verwerkt duurzame koffiesoorten zoals de Gayo Sumatra Gold uit de Gayo Mountains van Aceh. Het team van oprichters heeft in een groot aantal koffieproducerende landen gewoond, gewerkt en boeren opgeleid in het verbeteren van de kwaliteit van hun koffie.

Dit heeft naast een hogere koffieprijs voor de boeren, ook geleid tot betere leefomstandigheden en duurzame productiemethodes met oog voor de natuur.

Complete proces
Om de hoge kwaliteit, duurzame productie en herkomst te garanderen, is Taztu betrokken bij het complete proces van het plukken, sorteren, drogen, verwerken en testen van de bonen tot het transporteren, branden en verpakken van de koffie.

Keurmerken
Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade-producten. Hierbij gaat het om producten die zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Skal is de organisatie die controleert of het biologisch productieproces voldoet aan de wettelijke voorschriften.

bron: horecaentree.nl