Starbucks naar Belgie.

Starbucks

België is zowat het enige land in Europa waar geen ‘Starbucks’ te vinden is. Maar als het aan de koffieverkopers uit Seattle ligt komt daar snel verandering in. Want tijdens het bezoek van Prins Filip aan ‘Starbucks Corporation’ in Seattle liet het bedrijf weten dat het volgend jaar een filiaal wil openen in Brussel.

‘Starbucks’ bekijkt de Belgische markt of het ‘rijp’ is voor een vestiging. Volgens een woordvoerder van ‘Starbucks’ aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. ‘Het is erg belangrijk voor ons om de juiste partner te vinden die bij ‘Starbucks’ past en bovendien de nodige retailervaring heeft’. Echter melde de zelfde woordvoerder dat het nog wel eens even zou kunnen duren voordat ‘Starbucks’ voet op Belgische bodem zet. ‘Alle vergunningen moeten ook in orde zijn. Het proces zou wel eens lang kunnen duren. We komen alleen maar op een markt als de tijd er rijp voor is en met één winkel tegelijk.’

Zo zal er naast de Vlaamse friet, de Luikse wafel en de alom bekende Belgische pralines en bier ook ‘Starbucks’ koffie te vinden zijn.