Proefpanel 'Beautiful People Coffee'

Voor het proefpanel van de maand februari, beschikbaar gesteld door Gino van HTN-H, hebben we een mooie maar vooral speciale koffie. 

‘Beautiful People’

bpcoffee

Beautiful People, een sociaal en duurzaam koffieconcept. De koffie heeft het Rainforest Alliance Certificaat. Dit is een keurmerk dat boeren alleen krijgen wanneer ze aan de strengste normen op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden voldoen. Verder spant Beautiful People zich in voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Gebruikmakend van hun talenten voor op serviesgoed en koffieautomaten geven we ons concept een unieke uitstraling. De kunst komt terug in alle facetten van het concept en laat zien wat deze doelgroep voor bijzondere talenten in huis heeft.

Speciaal voor Beautiful People is een duurzame koffie uit Costa Rica geselecteerd. Wij zijn zeer trots en verheugd dat deze koffie het RFA-label heeft gekregen. Dit Rain Forest Alliance certificaat krijgt men alleen wanneer de produktie en verwerking van de koffiebonen aan de strengste normen voldoet.

De koffieplantage is gelegen in de hooglanden van Costa Rica in het beschermde regenwoud en word uitsluitend met de hand geplukt. Hierna wordt deze koffie verscheept naar Zwitserland waar de branding plaats vind bij de koffiebranderij Kolanda op traditionele wijze en onder de strenge milieunormen van dit land.

Op 1200 meter hoogte ligt de koffieplantage van Candelaria. In harmonie met de natuur en op duurzame wijze worden hier de authentieke koffietradities in ere gehouden. Het is die speciale aandacht welke zorgt voor het uitzonderlijke aroma van deze heerlijke koffie.

Deze koffieplantage heeft duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De koffie wordt verwerkt volgens de strengste milieunormen en de boeren krijgen hiervoor de beste prijs. De verfijnde koffie heeft het Rainforest Alliance certificaat dan ook meer dan verdiend. De bonen worden uitsluitend met de hand geplukt. Doro het bijzondere klimaat en het verschil de dag- en nachttemperatuur behoort deze koffieboon tot de beste ter wereld. De koffie wordt gebrand in Zwitserland door de koffiebrander Kolanda. De schone lucht, die hier wordt gebruikt bij het verbrandingsproces, draagt bij aan de (h)eerlijke smaak van de koffie. De kenner beleeft de rijkdom van een zuivere koffie.

Geniet van de unieke en exeptionele lekkere koffie en draag bij aan duurzaam en verantwoord ondernemen in haar meest smaakvolle vorm. Want van elke kilo koffie gaat een vast percentage naar de Beautiful People Foundation. Daarnaast heeft u de garantie dat het eerlijke aroma van deze koffie geen bijsmaak heeft…

info: beautifulpeople.nl

Ben je geinterresseerd, wil je hem proeven of praten over koffie. Kijk dan snel op Thuisbarista.nl