Het geheim van ‘Medellin Secret’


foto: MedellinSecret.nl

‘Medellin Secret’ kent vele geheimen maar wat is het ware geheim van ‘Medellin Secret’?

‘Medellin Secret’ is een koffie die komt van één finca ofwel ‘huis’. De plantage is op meer dan 1900 meter hoogte gelegen op de hellingen van het Andes gebergte in Colombia.

Het plukken van de bonen gebeurd nog met de hand en dit gaat één voor één. Voor 750 gram ‘Medellin Secret’ te verkrijgen moet er minstens 10 kilo aan bonen geplukt worden. Dit is één van de vele factoren die ‘Medellin Secret’ zijn uitgesproken smaak, karakter en natuurlijk kwaliteit waarborgt.

Maar is dit het ware geheim? Het ware geheim van ‘Medellin Secret’ is dat het een Single finca – Single Arabica is. De koffie komt van één plantage en bestaat uit één soort boon. Het is dus geen melange wat meestal voorkomt. Hierdoor is ‘Medellin Secret’ een unieke koffie. Je kunt het vergelijken met Grand Cru wijnen.

Door dit alles is de herkomst en de samenstelling van de koffie geheel terug te leiden. Doordat de koffie zonder tussenhandel zo van de koffieboer geleverd wordt aan de consument is het rendement voor de koffieboer vele malen groter.

Thuisbarista zal binnenkort ‘Medellin Secret’ gaan reviewen.

‘Medellin Secret’ is te verkrijgen bij de volgende Speciaalzaken, op www.MedellinSecret.nl zelf en sinds 2 januari bij De Bijenkorf.

Showing 1 comment

Comments are closed.