Who else? Douwe Egberts of Nespresso

Douwe Egberts voert al langere tijd strijd met Nespresso. Sinds gister heeft het bekende Nederlandse koffiemerk de verkoop gestart van de capsules, L’Or Espresso, die in de Nespressomachines gaan. Hiermee is Douwe Egberts de eerste in Nederland die een alternatief aanbied. Al sinds april liggen de capsules van Douwe Egberts in Frankrijk in de winkels en zijn daar een groot succes. In acht maanden tijd gingen er 90 miljoen capsules over de toonbank.

Rechtzaak

Nespresso is van mening dat Douwe Egberts zijn idee heeft gestolen. Hierop spande het Zwitserse bedrijf begin dit jaar een rechtszaak aan tegen Sara Leen ECC, een andere aanbieder van cupklonen die is opgericht door een oud-topman van Nespresso. Deze zaak is nog steeds in behandeling. Nespresso beroept zich op auteursrechten, zeventig patenten voor de capsules en zeventienhonderd voor de bijbehorende apparaten. Deze worden door derden worden geproduceerd.

Vier varianten

Van L’or Espresso zijn vier varianten: milde Delizioso, de Splendente en de krachtige Forza. Ook is er een cafeïnevrije variant, Decaffeinato. Voor alle varianten is er  UTZ Certified Arabica koffie gebruikt. De prijs is € 3,09 per doos van tien capsules.

De L’Or Espresso capsules zijn vooralsnog alleen te koop via de dertien Douwe Egberts winkels, waaronder de vestiging in Villa Arena.

Thuisbarista heeft al eerder beide capusels naast elkaar gelegd om het werkelijke verschil te bekijken

Showing 11 comments

 1. Jammer, wat een slechte kwaliteit, plastic en…. ze lopen in geen elk Nespressoapparaat fatsoenlijk door. Wat een nep, en de smaak….. blijf gewoon Senseo maken.

 2. Gisteren geprobeerd en wat een gore koffie!!dan liever 30 cent meer betalen per 10 dan deze baggerkoffie maar wat verwacht je het is DE troep

 3. Gisteren zag ik de reclame van DE op TV, ik wilde bij mijn eerstkomende bezoek aan een supermarkt deze capsules meenemen om te proberen maar door bovenstaande reacties durf ik dat bijna niet meer….. zijn er ook lezers die de DE capsules wel goed te drinken koffie vinden?

 4. Heb vandaag de Forza geprobeerd. Op het moment van openen steeg de geur van filterkoffie me al tegemoet. Niet zo’n lekker begin dus. Ook na het zetten stijgt dezelfde geur uit je koffiekopje, die je niet uitnodigt om deze koffie te drinken. Na een slok te hebben genomen, is er maar een ding dat je kunt doen, en dat is de rest van de “koffie” door de gootsteen te spoelen.

  Douwe Egberts slaat de plank volledig mis met deze capsules. Meeliften op het succes van de Nespresso capsules is oké, maar lever dan wel een goeie koffie aan.

  Ik blijf lekker bij de echte expresso van Nespresso. Deze is in veel gevallen niet duurder dan die van DE. Dus voor de prijs hoef je het niet te doen.

 5. Grappig dat de L’Or hier omschreven wordt zoals ik nespresso zou omschrijven. Een hoogst matige imitatie van espresso.

 6. Ik heb de DE koffie gisteren geprobeerd maar echt wat een rotzooi! Het lukte me pas na 4 cups om eindelijk 1 kopje eruit te persen. Heb er 3 (vastgelopen) weg moeten gooien voordat ik eindelijk 1 senseo-smaak kopje kon drinken.

  Afrader!

 7. deze week de Douwe Egberts capsules voor het eerst geprobeerd.dit was eens maar nooit meer! De smaak komt overeen met senseokoffie,de capsules zijn ook nog eens apart verpakt, en de plastic capsule is dermate taai dat mijn Nespresso apparaat er moeilijk door sluit,de koffie loopt ook moeilijk door,kortom,ik blijf gewoon bij m’n vertrouwde Nespresso capsules!

 8. Ik ben het volledig met Peter eens: Nice try, goodbye! Smaakt naar Senseo! Niet lekker, milieu onvriendelijk, nauwelijks goedkoper. Een dikke onvoldoende.

 9. Deze slag is tnt gewonnen door Nespresso. De sterkste DE cup gekocht…bah geef mij maar een Nespresso. En om de prijs hoef je het vooralsnog ook niet te laten.

 10. Ze ruiken prima, maar zijn onpraktisch en smaken nergens naar.. Goedkoper zijn ze ook nauwelijks, terwijl de Nespresso-cups op mij veel luxer overkomen.

 11. Echt een gemiste kans van DE.

  Toen ik zag dat ze van die cups gingen maken, gaf ik ze nog een redelijke kans van slagen. Ik dacht eindelijk hebben we een keuze. Dat geloof werdt al een stuk minder toen ik de prijs zag, ze zijn +/- net zo duur als de echte. Nu heb ik 4 pakken gekocht, (1 van elk) en ik heb gelijk spijt dat ik het niet bij 1 heb gelaten. Wat een smerige “espresso” als je het zo mag noemen. Het begint gelijk al slecht. Als je de eerste druppel in het kopje ziet vallen is het eerste wat je denk: Shit… ik ben het cupje vergeten. Maar nee, die doorzichtige bruine vloeistof is alles wat je krijgt om je rotochtend nog rotter te maken. MAAR… daar bovenop ligt nog een heerlijk crema laagje, wat doet denken aan een dood biertje wat nog op je tafel ligt van de vorige avond… Nee, al met al geen succes.

  Nu wachten tot de echte koffie merken als Illy of iets dergelijks met hun eigen variant komen, en hopen dat zei het wat beter doen.

  NB: Als iemand het wel lekker vindt en hij wil nog 38 DE cupjes hoor ik het graag.

Comments are closed.