Underground Boerenmarkt in Amsterdam

Wereldsteden als San Francisco en Londen gingen Amsterdam voor. Maar nederlands eerste underground boerenmarkt wordt een feit! Op 16 mei presenteren downtown Amsterdam microproducenten hun producten. De underground boerenmarkt is een initiatief van foodtrendwatcher-culinair journalist Marjan Ippel. De locatie? ‘Ergens in Amsterdam’.

De artikelen van Marjan Ippel over eten, restaurants en eettrends verschijnen/schenen in o.a. delicious., Allerhande, AD Weekend, Holland Magazin, Quote, de Quote Eetgids, Carlton Magazine, Santé, Heerlijkheid, JF-W, eYe, Safe en ELLE Eten. Het credo van Marjan Ippel, ‘de Carrie Bradshaw in food’, luidt: Food = Fashion!

Deelnemerslijst Underground Boerenmarkt

VANDERDONK Fine Chocolates heeft een mooie lijst gemaakt van de deelnemers tot nu toe;

  • Cecile Hannen maakt jam/mojo van tomaten en frambozen. Volg Cecile ook op Twitter.
  • Desiree Vegter maakt jam van pruimen, chutney, geitenkaasbonbons, eieren haalt Desirée van de ene buurman, geitenkaas haalt zij van de andere buurman. Volg Desiree ook
    op Twitter.
  • De Vrouw met de Baard maakt ’Pesto is de Nieuwe Pesto’.
  • Dieuwertjemaakt komt met een taart en/of cupcakes van worteltjes en micro geproduceerd serviesgoed. Volg Dieuwertjemaakt ook op Twitter.
  • Duane Sorensen komt met filterkoffie uit de pop-up brew bar.
  • Ellen Mookhoek maakt inmaaksels van wilde stadsgroentesoorten uit Amsterdam.
  • Hiske Sterk maakt bakkeljauwkroketten en microlekkers. Volg Hiske ook op Twitter.
  • Jeroen van Wieren komt met zout uit de hele wereld.
  • Julia’s tante maakt kleine taarten.
  • Kattebelletje maakt een olie van Sichuan chillies en doet een workshop ’wonton maken’. Volg Kattebelletje ook op Twitter.
  • Lana van Leeuwen maakt siroop van vlierbloesem en/of rabarber van de nieuwe oogst.
  • Liesbeth Spreeuwenberg maakt wodka van rabarber, jam en komt met tweedehands kookboeken.
  • Marcus Polman doet een stand-up kookdemonstratie met Côte de Boeuf op de manier van Cees Helder. Volg Marcus ook op Twitter.
  • Marije Vogelzang maakt wolkjes van marshmallow gemaakt met puur regenwater en ijsbergen van marshmallow die in hete chocolade smelten.
  • Marjan Ippel heeft een pop-up thee(muts)salon. Volg Marjan ook op Twitter.
  • Meneer Wateetons vraagt ’of u worst lust?’ Volg meneer Wateetons ook op Twitter.
  • Mevrouw Gerritsen maakt spekjes van yuzu, jam van chocobananen. Volg mevrouw Gerritsen  ook op Twitter.
  • Pimm en Marcel van der Donk maken truffels van witte chocolade met limoncello en pure chocolade met Irish Cream. Volg Pimm en Marcel ook op Twitter.
  • Rahma Amrani komt met groene, Chinese gunpowder thee, aarmunt, een fantastische Chebakia en suikerbroden.
  • Raya Lichansky maakt ’Barfi’, snoepjes van kokos en nootjes uit India.
  • Rob van der Voort maakt rilettes, jam, chutney, worst en paté.
  • Rob van Opdorp komt met vers vlees.
  • Ronald de Nijs maakt soep van worteltjes. Volg Ronald ook op Twitter.
  • Sabina Posthumus maakt lemon curds. Volg Sabina ook op Twitter.
  • Wouter Bijl maakt ambachtelijke cocktails en mosterd van cider en nog veel meer.
  • De muziek wordt verzorgd door ’De Zaak Hanssen’. Volg de groep ook op Twitter.

Underground boerenmarkt, 16 mei 2010, downtown Amsterdam. Houd www.talkinfood.nl, www.twitter.com/Talkinfood en www.twitter.com/SelwynSenatori in de gaten voor informatie over locatie, tijd en aanverwante zaken.