Tweede Utrechtse Koffiejam groot succes

Met meer dan 100 bezoekers, ook van buiten de regio Utrecht, een goede sfeer en een spetterende koffiequiz was de 2e editie van de Utrechtse Koffie Jam een groot succes.  “Ik voel me vereerd door de grote opkomst, zowel van Utrechters tot ver daar buiten. Het toont aan dat er zeker behoefte aan dit soort meetings is”, vertelde Wilco Admiraal, een van de initiatiefnemers van het Utrechts Koffie Collectief. “We hebben plannen om om de twee tot drie maanden iets te organiseren. Hierbij moet je ook denken aan avonden met een meer educatief karakter.”

Naast de bekende koffievarianten, waaronder prachtige slow coffee door Joost Leopold uit de syphons, was er een goedgevulde bar. Samen met de muzikale ondersteuning van DJ Iz, DJ Axsoul en de vocale support van MC Alf ging het dak er af op de Vismarkt!

Koffiequiz

Rode draad tijdens de Koffiejam was de Koffiequiz. In totaal streden tien teams om de felbegeerde trofee en de eeuwige roem. De sfeer was goed, al vonden velen de multiple choice vragen in de eerste ronden veel te eenvoudig. De tweede ronde, waarbij de vragen een open karakter hadden, bracht al wat meer spanning in het spel, waarbij de nu al legendarische “Koffiebonensamba” bij velen op de lachspieren werkte.

Atown Coffee Posse wint de koffiequiz

Atown Coffee Posse wint de koffiequiz

In een spannende finale namen de teams van Coffee Company en de Atown Coffee Posse, met onder andere Onno van Zanten en Sander Schat in de gelederen, het tegen elkaar op. De teams moesten een bestelling van vier dranken uitserveren aan de jury (bestaande uit de verliezende teams). Door het serveren van de juiste dranken aan de juiste personen konden er punten verdiend worden, Daarnaast gaf de jury een oordeel over de smaak. Hierbij wist de Atown Coffee Posse de meesten punten te scoren en zo de overwinning binnen te slepen.

Al met al een fantastische avond! Kijk hier voor het fotoverslag.