Stumptown Coffee verkocht aan investeerders

De laatste paar dagen gonste het van de geruchten over een ophanden zijnde verkoop van het roemruchte Stumptown Coffee Roasters van Duane Sorenson. De koffiebrander uit Portland linkt op de eigen site naar een artikel in de New York Times. In dit artikel wordt gesproken over hulp van investeerders (TSG Consumer Partners) om Stumptown-vestigingen te openen in andere steden. Over de koers van het bedrijf zegt Sorenson: “Ik ben nog steeds eigenaar van Stumptown. Ik heb nog steeds de leiding over Stumptown, het enige wat veranderd is, is dat ik een investeerder, een “buddy” van me, binnen heb gebracht zodat ik de financiële middelen heb om de dingen te doen die ik wil doen.

De geruchten spreken echter over een verdeling van 90-10, waarbij de investeerders dus 90% van Stumptown Coffee zullen bezitten. In de Williamette Week wordt dit bevestigd met officiële documenten. Stumptown Coffee staat bekend als “America’s Hippest Coffee Brand” en Duane Sorenson wordt ook wel de Che Guevara van het rockstar-barista movement genoemd. Het feit dat juist een “anti-corporate” bedrijf als Stumptown in de “uitverkoop” dreigt te gaan, stoot veel fans en volgers tegen de borst.

Misschien wordt, na de “pop-up store” op de Albert Cuyp, een permanente vestiging van Stumptown in Amsterdam toch nog werkelijkheid. De vraag is dan nog wel of de spirit van Stumptown Coffee nog dezelfde is.

Showing 2 comments

  1. Haters be hatin’
    Als de kwaliteit achteruit gaat, dan ga je er niet meer heen, zo simpel is het. Vantevoren gaan panieken is onzinnig. Bijna alle ondernemers hebben vreemd vermogen, maar omdat het een hippe koffiebrander is mag het niet? Ik hoop dat het een teken is dat specialty koffie volwassen wordt.

  2. De tijd zal het leren, hopelijk pakt het goed uit.

Comments are closed.