Sterrestaurants verkiezen gemaksystemen boven ambachtelijke

Een intressant artikel over koffie in sterrenrestaurant op missethoreca. Hierin vertelt Jeroen Veldkamp, koffiewatcher en voormalig baristakampioen van Nederland, dat hij verbaasd is dat steeds meer sterrestaurants gemaksystemen verkiezen boven het handmatig zetten van een kop koffie.

‘Ik signaleer een richting dat restaurants met één of meerdere Michelinsterren steeds meer kiezen voor gemaksystemen. Dat verbaast me, te meer omdat het ambachtelijke bij de bereiding van eten en de keuze voor wijnen zo belangrijk is in dit soort zaken’.

Veldkamp doelt op de toenemende populariteit van Nespresso in topkeukens. ‘Die koffie vind ik zeker niet slecht, echt niet. Maar het heeft niets te maken met ambachtelijk. Ik ben ook benieuwd of restaurantgidsen als Michelin en Lekker de bereiding van koffie meenemen in hun beoordeling’.

‘Navraag bij sterrestaurants leert dat ze graag kijken naar de absolute top, De Librije en Oud Sluis, en die bedrijven graag volgen. Daar komt bij dat de snelheid, constante kwaliteit en geluidsarme manier van koffie zetten een rol spelen in de keuze voor gemaksystemen’, aldus Veldkamp op missethoreca.nl.

bron: missethoreca.nl

Showing 1 comment

  1. Ook in Spanje is het mij opgevallen dat al in diverse betere zaken de nespresso machine opduikt. Ook mij verbaasde dit.

Comments are closed.