Starbucks op overnametocht

Starbucks zou interesse hebben in een overname van Peet’s. Dat meldt dealReporter.com. Peet’s bestaat uit een eigen winkelketen met 192 vestigingen in de Verenigde Staten en verkoopt koffie en thee via supermarkten. Verschillende berichten melden dat Starbucks de komende 18 maanden op zoek gaat naar overnamekandidaten.

“Starbucks staat op een kruispunt. We verschuiven onze activiteiten als de gespecialiseerde retailer die we nu zijn, naar een internationaal consumentenbedrijf met verschillende groeiplatformen via diverse kanalen”, verklaarde financieel topman Troy Alstead van Starbucks afgelopen december.

Alfred Peet

Peet’s werd in 1966 opgericht door Alfred Peet. Hij groeide op in Nederland en verhuisde na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten. Daar opende Alfred Peet zijn eerste koffiewinkel in het Californische Berkeley.

Er doen al langer geruchten de ronde over een deal tussen de twee bedrijven. Het aandeel Peet’s steeg woensdag met meer dan drie procent, terwijl dat van Starbucks 1,5 procent verloor.