SOK Amsterdam opent tijdelijke espressobar

Sander Schat, Onno van Zanten en Kees Kraakman. Ofwel SOK openen vrijdag hun Summer Espresso Lab in hartje Amsterdam. Het Summer Espresso Lab is een project dat ongeveer 6 maanden gaat duren.

De heren zijn deze week druk bezig geweest om alles te regelen. Zo stelt Kees van der Westen een Mirage Bastonge beschikbaar. Deze wordt vergezeld door een Mahlkönig K60 die Rick Woertman, Espressofabriek, beschikbaar stelt. Slowcoffee tools worden geleverd door de heren van Brewbar.nl. Onno van Zanten noemt het een koffielaboratorium waaraan elke koffiegek kan meedoen. ‘Iedereen die serieus iets in te brengen heeft op gebied van kwaliteitskoffie, mag zich inmengen.’

Koffie

Kees Kraakman gaat de ‘houseblend’ branden maar dit is niet de enige koffie die ze gaan serveren. Het doel is om zo veel mogelijk verschillende koffie te serveren van diverse branders van over de hele wereld. Dit is koffie als product meer aandacht te geven. Daarom zal de menukaart dus continue aangepast worden. Des te meer reden om langs te gaan. Vanwege de beperkte ruimte zal er alleen take-a-way koffie geserveerd worden.

Hartenstraat

SOK Amsterdam zit tijdelijk in de Hartenstraat 34 in centrum Amsterdam. Hiermee wordt SOK Amsterdam buren van Screamingbeans. Zo kun je als koffieliefhebber je hart ophalen dus in de Hartenstraat. Mocht het aanslaan dan sluiten de heren niet uit dat er een definitieve locatie volgt.

SOK Amsterdam is te volgen via:

TwitterFacebookwebsite.

 

Showing 3 comments

  1. En wat is een Espresso Lab dan? Een koffiebar? Koffiewinkel? Koffieschool?

  2. Het is een espressobar waar ze open staan voor vanalles. Ik zou zeggen. Ga er eens lekker langs om een koffie te drinken en te praten erover.

Comments are closed.