SCAE ‘World of Coffee’

De Speciality Coffee Association of Europe roept alle koffieliefhebbers bijeen voor het jaarlijkse Event SCAE World of Coffee, dit jaar in Maastricht van 22 tot 24 juni 2011.

Hoogtepunten zullen de 2011 edities van de World Coffee Events kampioenschappen zijn. Deze brengen de beste baristi en koffie-experts vanuit de hele wereld bijeen om te strijden voor de hoogste eer in de diverse disciplines.

Op het spel staan ereplaatsen in het World Latte Art C hampionship, het World Coffee in Good Spirits Championship, het World Cup Tasters Championship en het World Cezve/Ibrik Championship. Daarnaast wordt ook nog de prestigieuze Best Nation Award 2011 voor het best presterende nationale koffieteam uitgereikt.
Voor het eerst zal het Brewers Cup World Championship gehouden worden. Dit kampioenschap gaat helemaal over Slow Coffee en de bijpassende zetmethodes.

En Maastricht heeft de primeur!

Naast de kampioenschappen zal een zinderende vakbeurs met de laatste trends voor de Speciality Coffee sector plaatsvinden. Gehouden in Maastrichts MECC Exhibition Center zal de beurs het hart zijn van het World of Coffee Event en de plaats om het laatste nieuws van 2011 uit de koffiewereld te horen en te zien. Tevens zal er een serie van praktische, hands-on workshops plaatsvinden, die alle aspecten van koffieverwerking tot bereiding en service behandelen.

Het Nederlandse Chapter van SCAE werkt samen met het World Coffee Events team om drie dagen vol hoogstaande koffie activiteiten en social-events op touw te zetten.

Rond de 5000 bezoekers worden verwacht voor wat nu al beloofd het beste Speciality Coffee Event van 2011 in Europa te worden. Dus noteer deze data in uw agenda en zorg dat u erbij bent!

Verdere details van alles wat gaat plaatsvinden tijdens World of Coffee zullen gepubliceerd worden op de SCAE website www.scae.com