SCAE Nederland – DCP alleen nog gecertificeerde juryleden

SCAE Nederland | Dutch Coffee Promotion (DCP) werkt vanaf 2011 alleen nog maar met gecertificeerde juryleden. Dit om het niveau van zowel de deelnemers als van de juryleden bij de Nederlandse kampioenschappen te verhogen. In de kampioenschapsfinales wordt de Nederlandse jury aangevuld met internationale juryleden.

Certificaat
Geïnteresseerden kunnen gecertificeerd worden door deel te nemen aan een trainingsprogramma en een afsluitend examen. Dit programma is al succesvol in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en België.

De training is gebaseerd op de ‘certified WBC-judge training’ en vormt een goede basis voor iedereen die ook als jurylid bij het World Barista Championship (WBC) aan de slag wil.

Trainers
De trainers zijn Marc-Pierre Dietrich en Michael McCauley. Zij waren beiden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het programma en waren beide jurylid tijdens het WBC dat eerder dit jaar in Londen plaatsvond

Aanmelden
De training vindt plaats op maandag 6 en dinsdag 7 december in Rotterdam. Het kost tweehonderd euro (exclusief btw) per persoon. Sponsors van SCAE Nederland | Dutch Coffee Promotion en leden van de SCAE ontvangen tien procent korting.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Annemarie Tiemes.

Plaatsen
Het aantal plaatsen voor de training is beperkt. Wanneer er te veel aanmeldingen zijn bepalen motivatie, ervaring en het aantal aanmeldingen per bedrijf de deelname.

bron: horecaentree.nl