Proefpanel ‘Silaa Coffee’

 

Voor het proefpanel eens een keer wat anders. In plaats van gebrande bonen zijn het groene bonen, beschikbaar gesteld door Wim Dorsman van Silaa Coffee

Silaa Coffee

Silaa Coffee (H)eerlijke koffie uit Thailand

Silaa Farms is in Thailand al enige jaren bezig om een koffiebedrijf op te zetten te midden van de Karen bevolking in het noorden van Thailand. Het idee is ontstaan omdat de regering van Thailand de Karen verboden heeft om nog langer bos op de bergen te kappen om rijstvelden aan te leggen. Men wil het bos dat nog over is beschermen. Op zich een hele goede zaak, maar het probleem is wel dat de Karen nu geen mogelijkheid meer hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Veel mannen trekken naar de stad om daar werk te zoeken waardoor de gezinnen ontwricht worden. De verleidingen in de stad op gebied van drank, luxe goederen en een immorele levensstijl zijn erg groot. Het verdiende geld komt vaak niet eens bij het gezin terecht maar is het al op voor het ontvangen is. De verbouw van koffie in de bergen biedt een mogelijkheid voor de Karen om als gezin bij elkaar te zijn en in eigen onderhoud te voorzien. Op het ogenblik zijn 100 boeren betrokken bij Silaa Farms, zie http://www.silaafarms.com .

Silaa Farms werkt ook aan kwaliteitsverbetering door het trainen van de koffieboeren. Er wordt studiemateriaal ontwikkeld zodat de boeren weten hoe ze ziektes van de planten op biologische wijze kunnen bestrijden.

Silaa koffie is 100% organische arabica koffie.
Het wordt verbouwd op een hoogte van 1000 meter. De schaduwplanten waaronder de koffie groeit zorgen voor de juiste omstandigheden. De planten krijgen ruim de tijd om volwassen te worden waardoor de natuurlijke suikers in de koffiebonen zich ten volle kunnen ontwikkelen.

info: Silaa Coffee

Wil je deze koffie branden, proeven en testen laat het ons weten. Meldt je dan snel aan op het forum!

Meer info over het proefpanel vind je hier >>>