Pedal power koffiemolen

Christoph Thetard bouwde voor zijn afstudeerproject aan de Bauhaus Universiteit in Weimarheeft de R2B2. De R2B2 is een keukenmachine, staafmixer en koffiemolen in één. Door op de pedalen te trappen breng wordt de kracht door middel van een groot vliegwiel overgebracht. Dus geen elektriciteit maar pure pedal power!

De R2B2 staat in februari op de Ambiente Talents show in Frankfurt en in april op de SaloneSatellite in Milaan.

Showing 2 comments

  1. http://www.christoph-thetard.de/christoph-thetard.de/R2B2-engl.html
    Directe link, er staan daar meer foto’s en uitleg.
    Het is kennelijk de bedoeling dat je trapt net zoals een oude naaimachine, dus niet zoals een fiets. Dan draait je vliegwiel en daar drijf je dan dingen mee aan. Kennelijk kun je 21000J in dat vliegwiel stoppen.

    Als je zoiets koopt zal dat een lieve duit kosten want designmensen vinden werken met massief hout, custom RVS gedraaid spul, custom spinwerk en grote gietstukken natuurlijk erg leuk. Dat is totaal niet commercieel haalbaar, maar dat is natuurlijk volledig van ondergeschikt belang.

  2. Een waardeloos overtrokken knutselprojectje, waar ik het nut niet van inziet, als design is het nog niet erg uitgevogeld, het kan mij als designliefhebber totaal niet boeien, persoonlijk is het voor mij volledig nutteloos, alles bestaat al dus je kan net zo goed een trap aangedreven generatortje neerzetten en de al aanwezige goederen daarmee aandrijven, ik heb net het gevoel alsof het wiel weer moest worden uitgevonden.

Comments are closed.