Nespresso vs. L’Or Espresso

Nespresso heeft na jaren monopoly concurrentie gekregen op de markt van capsules. Sinds korte tijd is er ook een andere speler op het toneel gekomen. L’Or Espressovan Douwe Egberts brengt sinds enige tijd een einge capsule op de markt. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze twee. Thuisbarista heeft ze even naast elkaar gezet om zo een beter beeld te krijgen.

De prijs

Nespresso  heeft het imago van exclusief te zijn. Daardoor zijn de capsules ook duur. Gemiddeld kost een kopje Nespresso de consument 33 eurocent en dat voor maar een paar gram koffie! Een kopje L’Or Espresso kan al voor net 30 eurocent gedronken worden. Wat nog steeds veel geld is.

De verpakking

Elke capsule van L’Or Espresso zit in een afzonderlijk plastic zakje en wordt per tien verpakt in een kartonnen doos. De capsules van Nespresso zitten per tien stuks in een rechthoekig kartonnen doosje.

De capsule

De capsule van L’Or Espresso is gemaakt van doorzichtig plastic, is al geperforeerd en is iets kleiner dan de Nespresso capsule. Hierdoor kan hij soms gelijk in het opvang bakje vallen. De capsule van Nespresso is helemaal afgesloten en gemaakt uit aluminium.

De distributie

De Nespresso capsules zijn bijna alleen te koop via het internet. Dit om het exclusieve imago te behouden. Het merk heeft in ons land bijvoorbeeld alleen winkels in Amsterdam, Den Haagen in verschillende Bijenkorf vestigingen. Nadeel is dat je hierdoor niet echt anoniem je koffie kan kopen. Je moet eenmaal lid van zijn de Nespresso Club. L’Or Espresso is daarintegen gewoon te koop in de supermarkt en via het internet.

Het aanbod

Nespresso biedt zestien verschillende smaken aan. L’Or Espresso heeft momenteel maar vier verschillende maken in hun assortiment zitten. Ongetwijfeld dat daar een uitbreiding in komt.

De smaak

Als ik de commentaren op het internet lees, smaakt Nespresso een stuk beter dan de concurrent L’Or Espresso. Zelf heb ik ze beide mogen proeven en als je moet kiezen zeg ik Nespresso. Deze is toch net wat krachtiger.

Meer info op: www.lorespresso.fr en www.nespresso.com

Showing 39 comments

 1. Nadeel is dat je hierdoor niet echt anoniem je koffie kan kopen. Je moet eenmaal lid van zijn de Nespresso Club

  Nespresso kopen via internet kopen gaat inderdaad via de Club, maar bij de Bijenkorf kan je ook zonder club-registratie cups kopen

 2. Een aantal dingen zijn niet correct de prijs van L’Orespresso is 3,09 euro per 10 dus boven de dertig cent., en zit daarbij nog dichter bij het orgineel.
  Nespresso capsules worden gemaakt in het dure zwitserland, waar L’orespresso wordt gemaakt is niet vermeld op de verpakking.
  Verkrijgbaarheid van L’Orespresso is veel slechter.
  De L’Or espresso is momenteel alleen te koop in de 13 DE-locaties, in bijvoorbeeld amsterdam is deze alleen in de bijlmer. Terwijl nespresso naar ieder huisadres verzendt.
  De smaak test bij mij thuis laat blijken dat L’orespresso zo slap is [ik heb alle behalve de cafeinevrije geprobeerd..] dat ik de naam espresso nog wel gewaagd vind…
  Nespresso biedt standaard maar 12 espresso’s aan [en 4 lungo’s] maar ook 2x per jaar een tijdelijk verkrijgbare limited edition/special club en met kerst 3 smaakjes…

 3. “Nadeel is dat je hierdoor niet echt anoniem je koffie kan kopen. Je moet eenmaal lid van zijn de Nespresso Club”

  “maar bij de Bijenkorf kan je ook zonder club-registratie cups kopen”

  Gelukkig maar…

 4. zijn de L’Or espresso cup’s ook geschikt voor lungo?

 5. Uit nieuwsgierigheid, en omdat we toch in de buurt van de DE-winkel in Breda waren, 2 L’or espresso (Forza & Splendente) gehaald. Bij thuiskomst een forza en splendente cup uit de verpakking gehaald. De geur verschilt sterk, forza ruikt intenser en scherper dan splendente. Bij het zetten van de koffie valt op (wij hebben een automatic machine) dat de drukkracht bij de eerste koffie druppels (het “ptsch” geluid) ontbreekt. Verder valt op dat de eerste koffiedruppels lichter van kleur zijn dan bij de nespresso cups. De geur is minder complex, zowel bij de splendente als de forza in vergelijking met nespresso. Qua smaak is het een grote teleurstelling. De smaak is niet rond en complex, maar vlak en straf. Het geringe prijsverschil, zo’n 2 eurocent per cupje!, vind ik onverklaarbaar. Nespresso biedt veel meer waar voor je geld dan L’or. L’or wordt mijnsinziens onterecht als kwalitatief hoogwaardige koffie in de markt gezet. Jammer, want een goede concu-cup op de markt hadden we wel kunnen waarderen! Overigens zijn onze favoriete nespresso smaken: Dulsao do Brasil, Roma en Volluto.

 6. Is dit nu een review? Buiten dat de ene wat slapper is zie ik niet veel over de smaak zelf en daar zal het verschil toch vandaan moeten komen, gezien het geringe prijsverschil. Ik had trouwens verwacht dat DE flink onder de prijs van Nespresso zou gaan zitten…maar helaas 😉

 7. Helaas ben ik het met de vorige commentaren eens. D’Or is veel minder koffie voor maar ietsje minder geld. De smaak van D’Or lijkt een beetje op Senseo: inderdaad vlak en straf

 8. Vandaag de vier soorten l’Or Espresso van DE gekocht bij Albert Heijn, bij wijze van experiment. Voordeel is dat je de cups nu om de hoek bij AH kunt kopen. Nadeel is dat de smaak nogal tegen valt. Nadeel is ook het geringe prijsvoordeel, want voor de 2 cent extra worden de Nespresso wel thuisbezorgd! Wat me verbaast is dat DE heeft gekozen voor een andere techniek. De aluminium Nespresso cups zijn volledig afgesloten en worden pas geperforeerd als je de cup in het apparaat stopt (bij mij een gewone Magimix). De l’Or cups zijn van plastic enzowel aan de voor- als achterzijde al voorzien van kleine gaatjes. Om die reden zijn de cups vermoedelijk vacuum (?) verpakt in een apart zakje. Als je de cup in het apparaat stopt, wordt hij niet nogmaals geperforeerd, maar alleen een beetje ingedeukt aan de voorzijde. Vervolgens wordt het water door de kleine plastic gaatjes geperst. Vreemdgenoeg lijkt het water in mijn experiment wat stroever door de plastic cups heen te gaan, maar toch is het resultaat wat “wateriger”. Er is een veel kleinere schuimlaag, maar wel kleine sporen voor koffiepoeder (die ontbreken met Nespresso cups). Het is resultaat inderdaad vergelijkbaar met Senseo. Ik hoop dat DE en andere fabrikanten beter hun best gaan doen om met Nespresso te concurreren, zowel qua smaak als qua prijs.

 9. Ik heb alle vier de smaken getest van DE.
  En er zijn maar een paar woorden voor.
  Voor deze producten veel te duur, smaken waterig, is slecht voor de machine.
  Niet te gelovewn dat DE zo iets op de markt durft te brengen en zijn naam daar voor beschikbaar steld.
  Mensen ik blijf voorlopig bij nespresso pads beter van smaak en daar gaat het tenslotte om.

 10. Ik krijg binnenkort voor mijn verjaardag zo’n nespresso apparaat en zo te lezen zijn die l’or EspressO cups minder van kwaliteit dan de nespresso cups, dus ga ik diedan ook niet kopen. Weet iemand toevallig de naam van het klassiek muziekstuk dat gedurende de nederlandse Douwe Egberts l’ore espresso commercial ten gehore wordt gebracht? Ik ken het wel maar kan niet op de naam en componist komen.

 11. Ik zou ook graag willen weten hoe het muziekstuk heet!!!

 12. Ja, k zou ook heeel graag willen weten hoe het muziekstuk heet dat in de reclame te horen is,,
  please, iemand?

 13. De muziek in de commercial is uit de opera Norma van Vincenzo Bellini (http://nl.wikipedia.org/wiki/Norma_(opera)). Het gaat om de aria “Casta Diva” (eerste bedrijf, eerste scene). Het stuk is vooral bekend door de uitvoeringen ervan door Maria Callas: http://www.youtube.com/watch?v=KK-EZqAzoTo

 14. Volgens de Douwe egberts website is de L’OR EspressO cup compatibel met de Nespresso machines dus ik heb er meteen 3 doosjes van gekocht en meteen uit geprobeerd.
  Tot mijn grote schrik valt die cup na gebruik niet door en heb ik hem handmatig moeten los wrikken.
  Ik heb mijn Nespresso apparaat pas 2 maanden en ben bang dat deze beschadigd als ik DE cups verder gebruik. Deze cups zijn aan de achterkant recht terwijl de nespresso cups een iets rondere vorm hebben en langer zijn .
  Ik vind het wel misleidend dat er op de DE side staat dat ze compatibel zijn met de Nespresso machines. Ik heb een Nespresso Krups XN7001
  Verder smaakt de Splendente 100% arabica ook 100% naar de Senseo koffie die ik nu helemaal niet meer vind smaken de Nespresso koffie is 1000x lekkerder dus zal ik die ook verder blijven gebruiken. Ik zou wel eens willen weten welke koffie apparaten jullie gebruiken omdat bij mijn machine de cup moer vast zit na gebruik.

 15. Prima informatie Mark over het stuk uit de reclame van l’ore espresso, alleen ben ik nog niet precies dezelfde muziek als in die ”Douwe Egberts de gouden Espresso” reclame tegengekomen.
  Het is natuurlijk maar een heel klein gedeelte wat je hoort en in dat gedeelte wordt ook niet gezongen. Op YouTube en Google en sites over muziek in reclame, kom ik niet verder.
  Het was net weer op tv…Ik heb nog geen reactie van D.E. ontvangen op mijn vraag wie de uitvoerenden zijn van de muziek in deze reclame.

 16. De muziek in het spotje is uit het klarinetconcert van Wolfgang Amadeus Mozart en dus NIET van Bellini’s operan Norma!

 17. sorry, vergeet de laatste opmerking, is dus niet van Mozart maar ook niet uit de aria van Bellini………………

 18. Hartelijk dank voor uw bericht.
  U vraagt welke muziek gebruikt wordt in de Douwe Egberts L’OR EspressO commercial.
  Dit is het Concert voor piano N°23 van Mozart.
  CD referentie: Naxos 8.550204
  CD producer: Kapagama /Naxos – HNH International
  Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn geweest.
  —————————————————————————————————-
  Dit antwoord kreeg ik vandaag van Douwe Egberts, ga meteen even kijken op You Tube

 19. Kapagama /Naxos Mozart Pianoconcert No 23

  En tot tranen toe beroerd…..

 20. Kapagama /Naxos Mozart Pianoconcert No 23

  Krijg er geen streepje onder….maar vul dit in op YouTube

 21. Toch maar weer die Amadeus. Klasse!

 22. Deze klanken tillen mij op naar een andere dimensie, een andere wereld, een andere tijd. Fenomenaal. Ook de uitvoering van Vladimir Horowitz is zeer de moeite waard om te beluisteren. Die uitvoering is uit 1986 met een Italiaans orkest.
  Mijn dag kan niet meer stuk…

 23. Het is ook door Petra Berger bewerkt in het nummer “when he spoke my name” op haar cd Eternal woman.

 24. Ah, ik snap het al. Voor de Franse commercial is andere muziek gebruikt dan voor de Nederlandse. In Frankrijk is het Concert voor piano N°23 van Mozart al gebruikt voor een andere L’Or commercial, namelijk die voor het Franse equivalent van DE Black: http://www.youtube.com/watch?v=L1Bbdqm1fK4

 25. Wat zijn die Fransen toch goed in het creëren van sfeer in commercials….

 26. kansloos voor DE. Smaak háált het niet bij Nespresso en prijs is belachelijk hoog. Zou aantrekkelijk zijn als het (minder dan) de helft was. Nu een verloren wedstrijd.
  Liever meer betalen voor kwaliteit dan iets minder voor Senseo kwaliteit.
  Gemiste kans

 27. Deze muziek is gebruikt in een Film, maar welke???
  Een Liefdesverhaal.
  Elke keer als de geliefden elkaar vinden hoor je de muziek.
  Wie weet hoe de film heet?????

 28. Vandaag heb ik 1 doosje Forza van DE gekocht bij de AH. Okay, gemak van de winkel om de hoek maar toch moet ik na de vergelijking tussen de Nespresso en DE d’OR Espresso zeggen dat er wel degelijk een groot verschil is qua smaak.
  Mijn favouriet is bij Nespresso Ristretto en de Forza is de krachtigste van DE. Ik geef de voorkeur aan Nespresso omdat de smaak daar in mijn optiek toch echt intenser is en langer blijft.

 29. Dat moet dan wel een Franse film zijn, ik zal er naar gaan zoeken maar kan niks beloven dat ik iets vind hierover.

 30. http://www.imdb.com/title/tt1417040/

  Noa, kijk hier eens naar, dit heb ik gevonden op de muziek.pagina. Ben benieuwd of je dit bedoelt . Wil je dit nog laten weten?

  azalaia

 31. Slootwater. DE niet waardig!

 32. Ik heb een pak L’OR E. gekocht bij de appie om eens te proberen. Het prijsverschil vind ik minimaal, maar het zou wel makkelijk zijn als je je cups gewoon in de winkel kunt kopen. Maar forget it. De kwaliteit van L’OR E. komt niet in de buurt van de originele Nespresso cups. En dan is het eigenlijk heel erg duur. Dan kun je beter senseo pads nemen. Valt me echt tegen van Douwe.

 33. minder luxe verpakking zou het een stuk goedkoper
  kunnen.

 34. Ik ben een groot fan van Nespresso en was dus ook huiverig richting de Lor cups.
  Toen ik deze koffie voor het eerst proefde, merkte ik wel wat verschil in kwaliteit, maar na 2 kopjes was ik om. Een prima vervanger van Nespresso cups!

 35. Na een aantal jaar de dag begonnen te zijn met een heerlijke Nespresso, uit nieuwsgierigheid de Douwe Egberts variant uitgeprobeerd. Had ik dit maar nooit gedaan, het apparaat is onherstelbaar beschadigd en ik kan op zoek naar een nieuwe….

  Wees gewaarschuwd!

 36. Je koopt een nespresso apparaat en drink dan nespresso cups daar koop je hem toch voor !!!
  Er gaat niks boven een echte Nespresso

 37. Wat weet DE weduwe uit Joure nu van koffie, laat staan van een verfijnd kopje Espresso ? Bitter weinig dus , naar weer eens komt vast te staan uit de vlakke en slappe smaak van LOR EspressO.
  Niet kopen dus en gewoon bij het origineel blijven . Heerlijk!

Comments are closed.